Fiscalia creu que va poder haver-hi prevaricació en les obres de l’auditori de Paterna

Ha demanat l’obertura d’un procediment penal contra l’alcalde, Lorenzo Agustí
28 juliol 2013 01:00h
EFE / Paterna.

La fiscalia provincial de València considera que va poder existir prevaricació en la concessió de les obres de l’auditori de Paterna i ha demanat l’obertura d’un procediment penal contra l’alcalde, Lorenzo Agustí, per a depurar possibles responsabilitats.

En un escrit de la fiscalia distribuït hui pel PSPV, la fiscalia va obrir diligències d’investigació penal arran d’una denúncia presentada el passat 7 de juny pel portaveu socialista en l’ajuntament de Paterna, Juan Antonio Sagredo Marco.

En la seua resolució, el ministeri públic indica que, de l'actuat, "es desprèn que els fets poden ser constitutius d’un delicte de prevaricació", tipificat en l’article 404 del Codi Penal.

Aquest article estableix penes d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps de set a deu anys "a l’autoritat o funcionari públic que, sabent la seua injustícia, dictés una resolució arbitrària en un assumpte administratiu".

La denúncia del grup socialista està relacionada amb l’adjudicació directa del projecte de l’auditori de Paterna a l’empresa que va guanyar el concurs d’idees, sense que existira un procediment amb publicitat i concurrència, com ja van advertir en el seu moment tant l’interventor com la secretària municipal.
next