Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a l’Ajuntament que treballe per eradicar la LGTBfòbia
La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat que “anem a presentar una moció a la corporació per a que l’Ajuntament d’Elx es comprometa a posar en marxa mesures per eradicar la LGTBfòbia i a desenvolupar polítiques per la defensa de la diversitat i dels drets d’este col·lectiu”.

Mollà, que ha realitzat estes declaracions amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI que celebrem hui, ha recordat que “tot i els avanços registrats en este àmbit, encara queda molta feina a fer per garantir els drets d’estes persones, com demostren les estadístiques de violència en les aules o al discriminació als llocs de treball, entre molts altres casos”.

Per tant, la portaveu local ha afirmat que la nostra proposta passa per “aconseguir que l’Ajuntament denuncie explícitament l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia, i garantisca l’acció institucional en la posada en marxa de mesures per eradicar aquesta xacra social”.

“Alhora, instem al consistori a que sol·licite al Govern central que promoga la despatologització de les identitats transsexuals i intersexuals i que li expresse el seu desacord contra les retallades socials, especialment aquells referits a la prevenció i el tractament del VIH, i sobretot, en el cas de les persones migrants”, ha apuntat.

Mireia Mollà ha assenyalat que “demanem a la corporació que reivindique una educació pública, laica, de qualitat i que atenga la diversitat, que col·labore activament, mitjançant polítiques, en la defensa de la diversitat familiar, i que done suport de manera activa a l’associacionisme LGTBI, especialment entre la joventut”.

La portaveu de Compromís per Elx ha assenyalat, al mateix temps, que “un any més reclamem un pla municipal LGTBI per fomentar mesures transversals en defensa dels drets d’este col·lectiu i, per tant, exigim també una partida pressupostària per a estes accions”.

Per últim, Mollà ha lamentat que l’equip de govern de Mercedes Alonso no penge la bandera LGTBI en la façana de l’Ajuntament, “pel que des de Compromís hem volgut portar la bandera fins la plaça de Baix per reivindicar la importància de visibilitzar esta diversitat”.

Compromís per Alacant

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa