Diari La Veu del País Valencià
Educació ja està actuant a 94 centres dins del pla d’infraestructures
RedactaVeu / País Valencià

La Conselleria Educació Cultura i Esport ja està realitzant 94 actuacions de les 168 autoritzades a centres escolars del País Valencià en el marc del Pla de Revisió d’infraestructures Educatives (PRIE), han informat fonts de la Generalitat.

El Pla de Revisió d’infraestructures Educatives engegat enguany per la Conselleria s’està realitzant en tres fases, de les quals la primera té com a objectiu executar 120 obres de reparació i manteniment per a garantir l’estabilitat, estanqueïtat i seguretat dels centres que necessiten una actuació urgent.

Quant a la segona fase, contempla la revisió dels 390 centres educatius amb més de 40 anys existents al País Valencià amb la finalitat de determinar quins necessiten ser adequats.

A més, s’ha inclòs una tercera fase que contempla les actuacions considerades sobrevingudes i que, malgrat no estar previstes, s’han considerat necessàries escometre donada la urgent necessitat de la reparació.

La primera fase del pla preveu realitzar 120 actuacions a centres del País Valencià amb una inversió de 7,8 milions d’euros. Per comarques, 69 es realitzaran a les comarques centrals, 27 a les del nord i 24 a les del sud.

En aquests moments s’estan executant o ja han finalitzat un total de 87 actuacions, de les quals 50 s’estan duent a terme a les comarques centrals, 21 a les del nord i 16 a les del sud.

Les actuacions incloses en la primera fase es dirigeixen a reparacions estructurals, rehabilitació de cobertes, substitució i millora d’instal·lacions elèctriques i de calefacció, eliminació de barreres arquitectòniques, substitució de tancaments exteriors en edificis o ampliació d’instal·lacions com a menjadors escolars, per citar algun exemple.

Aula del col·legi de Santa Pola on el passat mes de gener s’enfosà el sòl

La segona fase del PRIE, que s’està realitzant al mateix temps que la primera, contempla la revisió de tots els centres educatius del País Valencià amb més de 40 anys.

Per a l’execució d’aquesta segona fase s’ha realitzat un protocol d’actuació que estableix la visita per part dels tècnics de la Conselleria a 390 centres dels 2.629 centres escolars del País Valencià.

Finalment, la Conselleria ha detectat un total de 48 centres en els quals, malgrat no estar inclosos en cap de les dues fases del PRIE, presenten una necessitat urgent que fa imprescindible l’actuació en ells. Es tracta de les actuacions incloses en la tercera fase del Pla. Així, la Conselleria està duent a terme o ja ha finalitzat un total de 7 obres prioritàries al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa