Diari La Veu del País Valencià
Què pensa fer el Consell a La Punta després de la sentència del TSJ?
El portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró, ha registrat una pregunta oral en el Ple sobre La Punta perquè el Consell explique què pensa fer amb aquest espai destruït per l’ampliació de la Zona d’Activitats Logístiques del Port de València ara que el TSJ ha anul·lat el projecte. “No volien fer la ZAL, sinó requalificar els 750.000 m2 de sòl protegit i estratègic per la seua ubicació de cara a una futura urbanització residencial”, ha denunciat Torró, qui també ha recordat que “tot fou impulsat des de les administracions públiques i utilitzant la força policial i la repressió davant la resistència de 150 famílies i la solidaritat de la ciutat”. Per a la formació d’esquerres “ara és el moment de reconèixer les irregularitats que han viciat les actuacions i de restaurar el valor paisatgístic i cultural de La Punta”.

Torró també ha denunciat que també hi ha “responsables que podrien ser investigats i, en el seu cas, sancionats”. “Hi ha danys produïts que no són reparables”, afirma el portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts qui també ha demanat que les administracions “no posen més obstacles legals i que renuncien a l’atropellament de la raó que mai hagué de produir-se”.

El portaveu d’Esquerra Unida a l’ajuntament de València, Amadeu Sanchis, defensà el passat divendres una moció per exigir responsabilitats sobre aquest assumpte. El PP finalment la rebutjà.

Comparteix

Icona de pantalla completa