Sanjuán privatitza la neteja de platges i adjudica a dit el servici

3 juliol 2014 01:00h
Jordi Mayor: «El final de la transparència és el principi de la corrupció»

El govern de Cullera (PP) ha aprovat en la sessió plenària de juliol celebrada este dimarts la privatització del servici de neteja de platges, concretament en el tram de major afluència turística entre la zona de Los Olivos i el carrer Caminàs dels Hòmens, per als mesos de juliol i agost.

L'alcalde, Ernesto Sanjuán, ha adjudicat a dit esta prestació a l'empresa SAV i a més s'ha negat, tal com li exigien els Socialistes de Cullera, a la creació d'una borsa d'ocupació per a la contractació dels treballadors encarregats d'efectuar el servici i evitar així el temut 'enxufisme' en la selecció de personal, que habitualment practica l'executiu local popular.

La decisió ha comptat amb el vot contrari del Grup Municipal Socialista. El líder de l'oposició, Jordi Mayor, ha denunciat que este procediment dista molt de la transparència i exemplaritat a la qual estan obligades les Administracions públiques.

En eixe sentit, Mayor ha exposat que l'adjudicació s'ha resolt en tan sols 3 dies i, paradoxalment, la concessionària ha començat a prestar el servici —amb els treballadors ja contractats— fins i tot abans que el ple aprovara l'adjudicació. Sobre els criteris per a la selecció de la plantilla de treballadors, el govern municipal no ha donat cap explicació «encara que ens els podem imaginar», ha afirmat el portaveu socialista.

«El principi de la corrupció»
 
Jordi Mayor ha retret a Sanjuán les seues formes en este tema i li ha recordat que «el final de la transparència és el principi de la corrupció». El líder socialista ha assegurat que el primer edil ha buscat amb esta privatització «una peregrinació de ciutadans al seu despatx per a demanar-li treball, al més pur estil d'un cacic. Sembla que l'única forma de trobar una ocupació en este poble és anar a demanar-li-ho a l'alcalde, com si estiguérem en uns altres temps, i açò s'ha d'acabar».

«Nosaltres exigim que es cree una borsa d'ocupació, i que qualsevol ciutadà sense faena tinga dret a ser contractat sobre la base de criteris objectius i en igualtat de condicions, i no per tindre  el carnet del partit que governa, ser afí o fill de», ha demanat el líder socialista, qui ha afegit que si en 2015 accedix a l'alcaldia, acabarà amb estes pràctiques inacceptables «perquè el treball municipal rode i no es contracte sempre als mateixos».

Cal recordar que el servici de neteja de les platges s'havia efectuat fins recentment amb la subvenció europea de l'Emcorp, a través de la Generalitat, i des que el govern autonòmic va deixar d'oferir-la fa dos anys, s'havia cobert amb el mateix personal municipal. No obstant això, esta temporada s'ha canviat de criteri i s'opta per privatitzar el servici, amb un cost de 61.000 euros, que hauran de pagar els cullerencs directament dels seus impostos.

Mayor ha destacat la «incoherència calculada» del govern del PP «que decidix desfer-se de la residència de la Tercera Edat i donar-li-la a la Generalitat perquè diu que no la pot pagar i ara assumix este servici, que abans no ens costava diners i en estos moments sí».

PSPV Cullera
 
photo
 
next