Diari La Veu del País Valencià
Aturs en les prefectures de trànsit d’Alacant, Castelló i València i en l’oficina d’Alzira
RedactaVeu / València

El sindicat CSI·F ha convocat aturs parcials en totes les seus de les prefectures provincials de trànsit (DGT), entre elles les d’Alacant, Castelló i València, a més de l’Oficina Local de Trànsit d’Alzira. Els aturs tindran lloc demà dimarts 30 de juliol, de 12:00 a 12:30 hores. Els empleats es concentraran en la porta. El motiu consisteix a reclamar més seguretat per als treballadors, rebutjar la privatització i externalització d’alguns serveis i demanar recuperar els drets dels empleats públics perduts, a més de millores de l’operativitat laboral.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que a les comarques centrals la situació dels 29 examinadors i tres coordinadors d’exàmens de la Prefectura Provincial ha empitjorat amb el nou model examinador, que obliga a dir oralment la nota a l’examinat. A més, en els últims dos anys, ha disminuït un 20% la plantilla. La mitjana d’edat supera els 51 anys i no existeix una formació àgil per a cobrir vacants.

El sindicat destaca que personal com examinadors de trànsit o funcionaris de finestreta suporten cada vegada amb més freqüència amenaces, insults i fins i tot agressions. CSI-F recorda que, en molts casos, el motiu de les visites a Trànsit, el constitueix l’obligació de pagament de taxes i multes, la qual cosa provoca episodis desagradables que fan del treball diari, en algunes ocasions, un desgast psicològic en els empleats públics. El mateix ocorre amb el personal examinador de les proves per a l’obtenció del permís de conduir. Aquest col·lectiu de treballadors es veu obligat, amb el nou reglament, a notificar els suspensos directament a l’aspirant.

La central sindical va sol·licitar per escrit, a la Direcció Provincial de Trànsit de València, que habilitara llocs segurs per a la comunicació a l’alumne del resultat de la prova sense por que puga produir-se una reacció agressiva i fins i tot violenta, com ha ocorregut en certs casos.

El sindicat CSI-F, mitjançant aquesta convocatòria que afecta al voltant de 240 empleats públics en les comarques centrals i a uns 4.300 en tot l’Estat espanyol cridats a secundar els aturs, pretén reivindicar la falta de seguretat dels treballadors de la DGT i la deterioració de les condicions laborals d’aquests empleats per l’aplicació de nombroses retallades.

Comparteix

Icona de pantalla completa