Diari La Veu del País Valencià
Eixigeixen al Consell que deixe de finançar els col·legis que segreguen per sexe
RedactaVeu / València

La coordinadora d’EUPV i síndica en Les Corts, Marga Sanz, ha assenyalat que les declaracions de la portaveu de la Fiscalia de València i fiscal de Violència de Gènere, Susana Gisbert, sobre la supressió dels col·legis que segreguen per sexe, “coincideixen plenament en allò que portem denunciant des de fa anys per part d’Esquerra Unida, i que la conselleria ha fet cas omís. Exigim de nou a la consellera d’Educació que atenga d’immediat la Fiscalia i ni renove ni amplie els concerts d’aquestes escoles segregadores, que incompleixen els principis fonamentals d’educar en igualtat, base indiscutible dels valors educatius”, subratlla Sanz. Esquerra Unida ha anunciat que tornarà a presentar una Proposició No de Llei en Les Corts per exigir aquesta supressió dels concerts.

Sanz ja defensà en la comissió d’Educació de Les Corts una proposició en la qual instava el Consell a adoptar una sèrie de mesures perquè aquestos centres educatius no pogueren accedir al concert amb l’administració autonòmica ni tampoc a les ajudes públiques. Segons explica Sanz, la pròpia LOE “és molt clara al respecte, i preveu la possibilitat de no subvencionar els col·legis que segreguen per sexe els alumnes. Per tant, és competència autonòmica acollir-se a aquesta llei i no concertar o retirar els concerts actuals d’aquells centres que practiquen aquest segregacionisme sexista i discriminatori”.

Esquerra Unida recorda que en altres comunitats autònomes existeixen precedents –com és el cas d’Andalusia i les Illes Balears- on s’ha impedit el concert a col·legis d’aquest tipus. La diputada d’EUPV, a més, insisteix que la segregació per sexe, no sols afecta l’alumnat, “també els professors i les professores es veuen discriminats perquè els col·legis femenins només contracten professores i els masculins, només professors”.

El PSPV dóna suport a les declaracions de la Fiscal de Violència de Gènere

La secretària d’Igualtat del PSPV, Rosa Peris, ha assenyalat que “en la desigualtat està la base de la violència de gènere”, per la qual cosa ha incidit que “els socialistes mai donarem suport a l’educació segregadora ni diferenciada, sinó que apostem per la igualtat i la llibertat”.

Així, ha remarcat que els socialistes “donem suport a les declaracions realitzades per la fiscal de Violència de Genere pel que fa a la segregació de xiquets i xiquetes en els centres educatius concertats”.

Ha insistit que “amb fons públics no podem seguir sostenint centres que discriminen i tenen una educació diferenciades per a xiquets i xiquetes”, per la qual cosa “seguim advocant per un model d’educació pública, de qualitat, integradora i que valide i potencie els valors de la igualtat i la llibertat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa