Diari La Veu del País Valencià
Compromís considera que la reducció de l’atur és estacional
El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que les dades de l’atur de juny, “són unes dades estacionals i, com al nostre territori el turisme és un motor econòmic important, eixes dades són bones perquè augmenta la contractació de gent en el sector serveis. No obstant això, cal tindre en compte que la desocupació ha caigut menys que a juny de 2013 i, a més a més, continuem per damunt de la barrera del 500.000 desocupats al País Valencià, la qual cosa és molt preocupant i demostra l’absència total de polítiques actives d’ocupació per part del Consell”.

Per a Morera, “les dades són bones però no són optimistes. No podem caure en posicions erràtiques com les de la ministra, que diu que estem ja en un canvi de cicle, quan no és així i caldrà recordar-li a la ministra el que deia Soraya Sáez de Santamaría quan estava en l’oposició encara, en l’any 2011, i declarava que la reducció de l’atur en estiu era una dada normal i deguda a l’estacionalitat”.

Des de Compromís consideren que són “preocupants” indicadors com la gran quantitat de gent que ha marxat a l’estranger “per trobar un futur més digne o també el greu problema que suposa que molts del més de mig milió de desocupats que tenim no compten amb cap subsidi en l’actualitat”.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa