Diari La Veu del País Valencià
El món de la Cultura de Vila-real mostra el seu suport a Mònica Oltra
La ciutadania pot adherir-se públicament des de manifestmonicaoltra.info

La societat civil ha llançat un manifest breu però contundent de solidaritat amb la diputada Mònica Oltra com a símbol de resistència i lluita contra les injustícies i la corrupció, i el seu ferm rebuig a l’expulsió arbitrària per part del Partit Popular.

Cal destacar la forta implicació del món de la Cultura de Vila-real on destaquen Intel·lectuals com Vicent Pitarch, escriptors com Vicent Usó, Angel Gil Cheza, la periodista i poeta Susanna Lliberós. També, cal destacar l’actor Sergio Caballero, els directors de teatre Hadi Kurich, Tomàs Ibáñez i Joan Raga, la dramaturga Sonia Alejo, la coreògrafa Pepa Cases, l’actor Pau Ayet, la gerent teatral Mari Carmen Canós. Els artistes plàstics Joan Callergues, Anna Moner i Pasqual Arnal. Les dissenyadores Lorena Sayavera i Maria Pradera, i el realitzador audiovisual Xavi Manzanet, entre altres.

El manifest redactat pels professors Manuel Alcaraz i Joan Romero ha estat promogut per un gran nombre d’intel·lectuals, artistes, activistes i juristes entre els quals destaquen noms com el magistrat emèrit del Tribunal Constitucional Vicent Gimeno, l’advocada Cristina Almeida, els ex-rectors de la Universitat de València Ramon Lapiedra i Pedro Ruiz, els ex-rectors de la Universitat d’Alacant Andrés Pedreño i Salvador Ordóñez, l’ex-rector de la Universitat Complutense Carlos Berzosa.

La presidenta de l’AVM3J Beatriz Garrote, ex-treballadors de RTVV com Amàlia Garrigós, sociòlegs com Rafa Xambó o Vicent Flor, feministes com Beatriz Gimeno, sindicalistes com l’ex-secretari general de CCOO Antonio Gutiérrez, intel·lectuals com Joan F. Mira, activistes LGTB com Boti García, artistes com Eva Dènia o Xavi Castillo. També s’han sumat al manifest polítics com López Uralde i Inés Sabanés d’Equo, Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero de Podemos, o Juan Soto i Pedro Zerolo del PSOE, entre altres personalitats.

El manifest de suport a Oltra, presentat aquest dissabte al Centre Octubre de València compta ja amb més de 3.000 signatures, qualsevol persona que també vulga manifestar el seu suport públic i rebuig a l’expulsió d’Oltra de les Corts pot fer-ho des de la web manifestmonicaoltra.info

Compromís per Vila-real

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa