Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat deu pagar a Llíria 240.000 euros
Inma Riera: “ Mentre la Generalitat ens devia 3 milions d’euros als veïns de Llíria, l’ajuntament va traure un nou préstec (el préstec de la vergonya) de 2,1 milions d’euros per pagar als proveïdors”.

Segons la portaveu econòmica de Compromís per Llíria, Inma Riera Loret, el seu Grup Municipal demanarà al equip de govern en la propera comissió de hisenda que reclame a la Generalitat Valenciana els 240.000 euros de interessos que fins ara ha pagat l’ ajuntament pels interessos del préstec del pla a proveïdors. Ja que el consistori de Llíria es va veure obligat pel govern de l’Estat a concertar aquest crèdit obligatòriament degut a la situació provocada pel mal govern de la Generalitat Valenciana que ens devia més de 3 milions d’euros. Des de Compromís pensem que ja toca començar a exigir alló que ens pertoca.

El passat mes de juny es celebrava el ple ordinari i entre altres qüestions, es va debatre la possibilitat de rebaixar el crèdit de 2.169.000 euros que l’Ajuntament de Llíria es va veure obligat a concertar per poder pagar en temps i forma als seus proveïdors i així poder eixir dels números rojos que teníem els comptes municipals. Cosa que el PP no volgué fer i aprovà continuar pagant més interessos.
El “préstec de la vergonya”, anomenat així per què es va traure per tapar-li les vergonyes al PP de la Generalitat Valenciana, que ens devia més de 3 milions d’euros i que no va deixar altra opció a l’ajuntament un altra que tornar a endeutar-se.

El “préstec de la vergonya” ho és, afirma Riera, per les condiciones inassolibles en que des de Madrid, el PP en al front del Govern de l’Estat, ens obliga a signar-lo per omplir els calaixos dels bancs i quadrar-los els seus balanços. Ja que, mentre el Banc Central Europeu deixa els diners als bancs al 0,15 %, s’està contractant un préstec a tipus de interès variable que ratlla el 6%. I lo més greu, es té que assumir obligatòriament 2 anys de carència, es a dir, anem a pagar per avançat el cost del préstec. Ja que en estos 2 anys sols paguem milers i milers d’interessos.

Des de Compromís, apunta Riera, volem expressar la nostra disconformitat i malestar per la última decisió que ha pres el PP en l’Ajuntament de Llíria en solitari, on, en lloc d’amortitzar capital i deixar de pagar interessos, ha decidit pagar-li als bancs 54.000 euros més i retardar a la pròxima legislatura la amortització del capital, aplicant la màxima de “el que vinga darrere que pague”. Traslladant-li el deute al proper equip de govern.

Aquest tema es molt greu per que deixarà hipotecat al futur govern municipal, que tindrà que fer front i pagar els 2.169.000 euros del capital del préstec de la vergonya del PP. Que es tindrà que pagar al llarg dels pròxims 8 anys més els interessos corresponents.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa