Diari La Veu del País Valencià
Presentació llibret de la falla Plaça de l’Ajuntamen a Sueca
La falla Plaça de l’Ajuntament va presentar, en el seu casal, el llibret de les Falles 2015, el segon pertanyent a la col•lecció iniciada l’any passat dedicada als artistes fallers de Sueca que porta per títol “Artistes fallers, artistes del poble”.

“Estem segurs que sorprendrà a moltes persones conéixer que l’artista protagonista enguany del llibret, Conrado Meseguer, va plantar falles en el centre del poble durant quatre anys seguits, en la dècada dels 60 del segle passat”, va explicar el coordinador, Juan Antonio Llopis, artista faller també, protagonista del primer llibret de la col•lecció. Llopis, així mateix, va assenyalar que “en este cas, volem retre homenatge a tots aquells artistes que per diverses raons no s’han dedicat sempre a fer falles, o no ho han fet de manera professional; però que, a pesar d’això, han realitzat monuments fallers dignes de ser plantats i admirats. Em referisc a gent com ara Pepe Espinós, Antonio Llopis Miralles, Marcos Campins i Pepe Marco. De tots ells, i en homenatge a ells també, l’artista que hem triat per a este segon llibret de la col•lecció és Conrado Meseguer”.

A l’acte de presentació van assistir l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, faller d’esta comissió; els regidors de Cultura, Josep Navarro; Festes, Dimas Vázquez; Joventut, Raquel Tamarit; Promoció Lingüística, Salvador Giménez; Acció Social, Pilar Moncho; i el regidor, Daniel Meseguer; així com la Fallera Major de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, Eila Colomar, acompanyada del president de la Junta Local Fallera, Vicent Llopis; i, per descomptat, el president de la Falla Plaça de l’Ajuntament, Artur Lapuebla, i un gran nombre de fallers d’esta comissió; i familiars i amics de Conrado Meseguer.

“Esta iniciativa d’homenatjar als artistes fallers locals, és un dels projectes més importants que es poden realitzar en esta festa. I hui estem homenatjant a un dels pioners, a una de les persones més importants dins de la cultura valenciana.

Els llibrets de falla s’han convertit ja en enciclopèdies que reflectixen el que som, que reflectixen part de la nostra cultura. Vull donar-li les gràcies de tot cor a Conrado, per haver acceptat esta iniciativa de la falla Plaça de l’Ajuntament, i a Toni Llopis, per haver tingut la idea de dur a terme este projecte”, va expressar l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo. Per la seua banda, un emocionat Conrado Meseguer reconeixia que ell sempre va voler ser artista faller “els meus intents per aconseguir-ho van ser a través de la meua etapa escolar en la Unió Cristiana, sent el meu mestre i iniciador José Maiques.

Però em faltava el talent per a fer falles que sempre vaig admirar en Pascual Carrasquer, José Puche i Andrés Martorell, i la diversitat creativa del polifacètic, Juan Antonio Llopis. Vaig comprendre que no era el meu camí, vaig estudiar Belles Arts i vaig descobrir el meu lloc en la pintura on em vaig trobar a mi mateix. Tot i això, cada vegada que arriba el mes de març i s’alcen els monuments fallers, renaix la sensibilitat del xiquet que amb el cor innocent i il•lusionat crida en el seu interior: jo volia ser artista faller”.

Comparteix

Icona de pantalla completa