Sueca - Campanya contra la mosca negra i el mosquit tigre

6 març 2015 01:00h
 
La junta del Consell Agrari, i el seu president Dimas Vázquez, han decidit posar en marxa una campanya preventiva contra la mosca negra i el mosquit tigre en el terme municipal de Sueca. “A causa de la falta de resposta que vam obtindre el passat any per part de la Conselleria, respecte a la nostra sol·licitud que actuaren contra eixa plaga, el Consell Agrari ha decidit actuar ja de manera preventiva i així evitar el que pot ocórrer en la nostra ciutat amb la pujada de les temperatures”, ha explicat Vázquez qui també ha assegurat que “el plantejament que s’ha de seguir enguany és el de continuar amb la vigilància i tractament dels focus de mosquits i mosca negra, donats els òptims resultats obtinguts l’any passat, a fi d’aconseguir el benestar dels ciutadans. El període proposat (març-maig) és bàsic per a implementar mesures preventives de tipus larvicida, i evitar o minimitzar així els efectes nocius d’estes poblacions en els mesos estiuencs”.
 
Les àrees previstes en la prevenció pertanyeran, fonamentalment, a l’àmbit rural, l’entramat de canals i séquies del terme municipal de Sueca colonitzades per la mosca negra, que més molèsties pot ocasionar a la població humana. També s’inclouen en els tractaments altres xicotets punts de cria problemàtics que puguen plantejar-se com a embornals o xicotetes entollades. En el cas de detectar-se elevades poblacions de mosquits, també es realitzaran tractaments puntuals en camps d’arròs afectats. “Amb esta actuació, el Consell Agrari atacarà a les larves de les plagues abans que eclosionen i, d’eixa manera, de cara al bon temps s’afavorirà una menor aparició d’insectes. Així, el tractament posterior constarà d’una acció menor per a acabar d’eliminar els insectes que puguen quedar”, ha assenyalat Vázquez.
 
 
El tractament preventiu, que començarà este mateix mes de març i tindrà una duració de 3 mesos, constarà de: adulticidas mitjançant suport terrestre utilitzant piretrinas naturals, i de tractaments larvicidas mitjançant suport terrestre utilitzant productes biològics. “Amb esta mesura preventiva, atacant amb antelació les poblacions de larves que comencen ja a proliferar en el nostre terme municipal, pretenc evitar les importants molèsties que generen este tipus de plagues en la població, causants d’un gran malestar en la ciutadania en general, a causa de les altes temperatures de l’època estival”, ha afirmat Vázquez.

L’empresa Lokimica serà l’encarregada de realitzar este tractament pioner contra les plagues “la mateixa empresa que, el passat estiu, ja va actuar amb èxit en la nostra població, després de la nul·la resposta de la Generalitat a la petició del Consell Agrari perquè actuara d’ofici. Lament que el govern autònom valencià, a causa de la contínua proliferació de les plagues, no dissenye un pla de xoc per a les poblacions afectades i, al mateix temps, ho pose en pràctica per a evitar així les múltiples i importants picadures dels insectes que patixen els ciutadans”, conclou Vázquez. 

next