Diari La Veu del País Valencià
No volem escollir cap president de la Diputació de Castelló
El diputat d’Esquerra Unida, Víctor Tormo, ha volgut valorar la proposta llançada per Javier Moliner, per a l’elecció directa dels presidents de la Diputació de Castelló, “el problema no és com es trien els presidents, el problema és la pervivència d’una estructura administrativa anacrònica i sense pràcticament competències”, i afegeix, “no aporten res i suposen una despesa completament supèrflua. No volem escollir cap president de la Diputació de Castelló, perquè no volem diputacions ”.

A juí del parlamentari d’esquerres l’opció més raonable i sensata és la supressió de les diputacions, “autèntiques maquinàries clientelars per a col·locar amics i simpatitzants del govern de torn. El cas de Castelló és paradigmàtic i absolutament escandalós”.

El representant d’Esquerra Unida critica a la Diputació de Castelló de malbaratament dels recursos públics. “La majoria del pressupost de l’hipertrofiada diputació se’n va en pagar sous dels d’innumerables assessors i polítics, i no en potenciar projectes en els municipis menuts que ho necessiten urgentment. Estructures completament allunyades dels interessos de la gent i que solament responen a interessos de partit”.

Tormo finalment advoca per la potenciació del municipalisme i de les mancomunitats, administracions que es troben molt a prop dels problemes de la gent i de donar solucions. “Des d’EUPV sempre hem exigit una suficiència pressupostària per als ajuntaments, els eterns germans pobres de l’administració publica. La nostra proposta és que 1/3 dels pressupostos generals vaja a les entitats locals, en igualtat de condicions amb l’Estat i la Generalitat”.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa