Diari La Veu del País Valencià
S’exigeix al Consell el pagament del deute amb la Universitat Jaume I
El diputat d’EUPV, Víctor Tormo, exigeix un calendari de pagament pactat entre la UJI i el Consell que servisca per a alleugerar les carregues econòmiques de la universitat castellonenca. “El govern no ha complit cap acord signat entre les dues institucions, no ha respectat els terminis pactats, i ara, quan es requerida de nou, deixa en l’estacada a la UJI sense assumir cap compromís”.

“Entenem que 113 milions d’euros és un deute molt elevat per a ser pagat de colp, però es podria negociar des de la sinceritat i l’honestedat un calendari de pagaments realista”, defensa Tormo, “si finalment la UJI ha d’anar als tribunals, tal i com ha amenaçat si no s’arriba a un acord aquest estiu, la ja quasi inexistent credibilitat del Consell, s’enfonsaria definitivament”.

El diputat recrimina a Alberto Fabra que no haja donat la cara i haja evitat donar explicacions sobre aquest assumpte quan va ser preguntat als premis Confederació de Cooperatives de la Comunitat, “solament li va faltar eixir corrent, s’està comportant com un morós amb l’educació universitària castellonenca, una actitud impresentable en un càrrec de la seua responsabilitat”.

Tormo, afirma que és fals l’argument tan utilitzat per part del govern de manca de pressupost econòmic, “tenim clar que la política econòmica del PP ha portat als comptes públics a una situació molt delicada, però també hem pogut observar com si hi havia diners per a obres faraòniques com l’aeroport de Castelló. El problema no és de diners, és de prioritats”.

El parlamentari d’esquerres reclama a les administracions educatives que els diners públics que es destinen a Castelló, s’invertisquen en l’ensenyament públic, i no siguen desviats cap a universitats privades o centres concertats, “estem davant d’una política de desviament de diners i d’ofegament econòmic cap a la universitat pública que no pot continuar. El PP ha d’adonar-se que els diners destinats a la UJI no representen una despesa, sinó una inversió de futur i de desenvolupament del nostre territori i societat”.

Tormo denuncia que el PP, en el seu afany d’estalviar on siga i com siga, no pot posar en perill el funcionament d’una universitat com la Jaume I, referent ja de les nostres comarques. “El Consell hauria d’adonar-se que hi ha un límit a l’hora d’aplicar retallades, i que no pot ofegar econòmicament a una universitat perquè li quadren finalment els comptes”, critica.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa