Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – Està en perill el contracte de l’autobús
El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha acusat el govern de treballar a esquenes dels amb els grups de l’oposició en el contracte de l’autobús perquè en tres mesos ha estat incapaç d’informar-los sobre la negociació que estan portant amb TUASA. “És insòlit que ara anuncien que estan a punt de tancar un nou contracte amb TUASA, i que no ens hagen comunicat res al nostre grup que fa tres mesos va fer suggeriments i observacions per a la millora del servei. Es pot repetir la situació del passat mes d’octubre, quan es va suspendre un Ple pels mateixos motius. Així no es poden obtenir assentiments”.

El regidor recorda que la reforma de les línies l’autobús es va aprovar en el Ple de novembre, després de moltes reunions. Però el vot favorable dels grups de l’oposició incloïa dues condicions: que abans del 31 de març s’hauria signat ja un nou contracte que revisara la fórmula del vigent des del 2009 (molt favorable a l’empresa); i que es faria una valoració de la reforma als pocs mesos d’entrar en funcionament el pont de Francisco Aura.

“Cap de les dues condicions ha complit el govern. Al contrari. Pel que fa al contracte, el 31 de març ens van passar a l’oposició uns criteris generals, però no els termes concrets del contracte. Compromís va lliurar el 7 d’abril 25 observacions a eixos criteris generals perquè es tingueren en compte a l’hora de confeccionar el contracte, i el govern ni s’ha dignat respondre. Entre les observacions estava un major control del flux de viatgers, la incorporació d’autobusos menys contaminants (híbrids o elèctrics), reduir al mínim els “serveis extraordinaris”, fixar correctament el preu per quilòmetre, recuperar el “riesgo y ventura”, determinar al detall l’anomenat capítol “despeses generales” i “benefici industrial” que en l’anterior contracte podien estar duplicats, etc. Però no sabem què en pensa el govern ni l’empresa concessionària de les nostres propostes. Pel que fa al segon compromís, ignorem si el govern, els tècnics o l’empresa han fet una valoració de les noves línies, molt important tant per a fixar el nou contracte anunciat com la seua utilitat social”.
Blay recorda que amb aquest tipus de comportament es posa de manifest que el govern actua amb prepotència i menyspreu cap al nostre grup, que ha estat lleial des del principi, defensant els interessos del municipi i de l’Ajuntament, que ha estudiat a fons la poca documentació que el govern els ha lliurat i que ha fet propostes i aportacions de millora. “Vam ser molts crítics amb els dos contractes anteriors (els de 2005 i 2009), signats pel govern del PP, perquè eren molt desfavorables per al municipi, i ho serem ara si el govern actual del PSOE i EU continua en la línia anterior. El fet que no ens haja donat participació ni ens haja fet arribar cap document fins ara mostra que o alguna cosa amaguen, o no ens necessiten, o simplement que no són capaços de governar amb consens. Aquesta és la “participació” de què tant parlen els partits del govern i tan poc practiquen!”.

Compromís per Alcoi

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa