Diari La Veu del País Valencià
Albiol preguntarà a la Comissió Europea sobre el Castor
La diputada d’Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, preguntarà a la Comissió Europea per la intervenció del Banc d’Inversió Europeu en el projecte Castor. “Un autèntic fracàs que pot costar a l’erari públic 1700 milions d’euros, milions que eixiran de les butxaques de tots nosaltres”.

L’eurodiputada recorda que aquest projecte ha sigut finançat a través dels bons públics-privats “Europe 2020 Project Bond” creats per al finançament d’infraestructures. “Tenim clar que el paper que jugue el BEI en tot aquest assumpte serà crucial per a què finalment l’eixida siga en favor dels interessos dels ciutadans i ciutadanes, o siga en benefici del sector privat”.

Albiol informa que el seu grup parlamentari preguntarà a la Comissió Europea, si a la llum dels riscos mediambientals produïts, aquesta inversió s’adapta als objectius ambientals marcats pel propi BEI. A més, també interpel·larà en referència a la supressió d’aquests bons per a protegir els interessos dels estats membres, en lloc dels interessos dels inversionistes privats.

A més, donat l’enorme quantitat de terratrèmols produïts per la injecció de gas en el magatzem Castor, Albiol també vol saber, si als estudis d’impacte mediambiental de projectes d’injecció de gas en el subsòl es consideraran detalladament els riscs sísmics abans d’autoritzar un projecte.

“No podem tolerar que el Banc d’Inversió Europeu admeta l’eixida de la companyia Escal, donant garantia al seu capital a costa dels fons públics que serien els únics en assumir el risc de la inversió”, critica la representant d’esquerres, “pareix que tot aquest entramat ha sigut creat per a què empreses privades facen l’agost amb totes les facilitats possibles, i si finalment, com ha ocorregut en aquest cas, resulta un fiasco, es puguen anar de rosetes”.

EUPV Castelló

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa