Diari La Veu del País Valencià
Compromís Xàtiva demana la dimissió de Rajoy i la convocatòria d’eleccions generals
RedactaVeu / Xàtiva

El grup municipal Compromís de l’Ajuntament de Xàtiva ha presentat una moció que serà discutida en el pròxim ple en la qual demana la dimissió del president del Govern central, Mariano Rajoy, i insta a la “convocatòria d’Eleccions Generals perquè el poble puga censurar la confiança d’un govern tacat per nombrosos escàndols de corrupció”.

Com s’indica en la moció, “durant les últimes setmanes l’Estat espanyol s’ha situat al centre de l’escenari de la política internacional com a exemple de corrupció i dèficit democràtic. Presumptament el Partit Popular ha malversat diners públics, ha fet servir comptabilitats ocultes, i ha consentit presumptes comissions per part d’empreses i altres personatges per finançar-se il·legalment”. I s’afegeix que “el cas Bárcenas, el Gürtel, etc no són més que la manifestació que la corrupció s’ha instal·lat com a forma paral·lela de treball amb les Administracions Públiques, i els Partits Polítics que ho permeten i se’n beneficien. Es necessari frenar la cleptocràcia que s’ha instal·lat en la política, la democràcia i l’Estat de Dret no s’ho pot permetre”.

Segons Cristina Suñer, portaveu de Compromís, “des que va començar la investigació del cas Bárcenas el president del Govern no ha donat cap explicació convincent, i cada vegada més els fets apunten que ell mateix ha sigut partícip d’aquest suposat finançament il·legal. Aquests fets són especialment greus des d’un punt de vista administratiu i penal, però especialment des d’un punt de vista ètic, perquè mentre s’ha imposat a la ciutadania retallades salarials, congelació de pensions o supressió de prestacions socials, qui dirigeix el Partit Popular sembla que ha burlat l’austeritat que exigien en benefici personal i del seu partit.”

Gestió transparent i participada amb la ciutadania

Des de Compromís reclamen una gestió transparent i participada amb la ciutadania. “Ens situem del costat de les persones que consideren que la política és l’exercici honest de gestionar amb honradesa per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes. Mai una xarxa paral·lela corrupta al voltant d’allò públic que xucla i s’aprofita dels recursos públics per fer més grans les butxaques d’interessos privats”.

Per a Suñer, “davant el major escàndol de corrupció que afecta el finançament il·legal del Partit Popular i que inclús esguita al mateix president del Govern cal aplicar criteris de transparència i democràcia. Cal demanar explicacions i exigir les conseqüències per salvaguardar l’Estat de Dret. Hem de recuperar les institucions perquè servisquen la ciutadania, mitjançant unes noves eleccions on el Govern se sotmeta a la confiança de la ciutadania després de la gestió que ha fet d’aquesta crisi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa