Diari La Veu del País Valencià
El PP de Llíria desestima l’ampliació de la jornada completa
Riera: “En el últim plenari municipal Compromís per Llíria proposà millorar el pla d’ocupació actual i que la jornada laboral fora completa, cal i com ve reclamant l’Associació d’Aturats de la localitat”.

Segons la regidora de Compromís per Llíria, Inma Riera Lloret, ara fa just un any en juny de 2013 Compromís portà al ple municipal una moció per elaborar una pla d’ocupació local social i crear les bases d’una borsa de treball adreçada a posar en marxa un pla d’ocupació. Era la quarta vegada que el grup de Compromís sol·licitàvem al ple de l’Ajuntament que l’equip de govern actuara per frenar el problema més greu que hui per hui tenim al nostre municipi d’atur. Acabàvem de tancar el pressupost de 2012 amb un romanent de tresoreria de 870.000 euros, fet que junt a les reiterades propostes de Compromís provocaren el canvi de criteri del Equip de Govern i tinguérem el Primer Pla d’ocupació local.

Un any després i amb un romanent de Tresoreria de 1.211.860 euros, des de Compromís hem continuat fent propostes per millorar el Pla d’Ocupació Local, esta volta per introduir millores en les condicions i horari laboral, així com atendre les demandes que des de l’Associació d’Aturats Locals s’han plantejat al consistori edetà. Com per exemple que el nou Pla d’Ocupació contemple la contractació de personal a jornada completa. Fet que permetria millores i prestacions més dignes.

Des de Compromís apunta Riera, entenem que el poble de Llíria ha fet un esforç econòmic i fiscal en els darrers anys i em contribuït a produir aquest romanent de tresoreria que hui disposem en el nostre Ajuntament, per això demanem que aquest esforç cal adreçar-lo a pal·liar una de les lacres més grans que patim com es l’Atur i al mateix temps caldrà contribuir amb un salari digne per augmentar la renda mitjana familiar. Una renda mitjana que en el cas de Llíria ens situa en els penúltims de la cua d’ajuntaments de més de 10.000 habitants en tot el País Valencià.

Malgrat que l’Alcalde de Llíria personalment afirmà que no anaven a ampliar la jornada laboral en futurs plans d’ocupació, des de Compromís esperem que el PP entre en raó i es sitúe al costat de les famílies amb més necessitat de la localitat i que s’amplie la jornada laboral completa, per tal de dignificar el salari del personal que entre en estos plans d’ocupació municipal.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa