Diari La Veu del País Valencià
El Port de València ha de pagar el trasllat de l’arena de les platges del nord
Al març de 2013 Compromís ja va exigir al Ple de l’Ajuntament la redistribució de l’arena

Compromís ha exigit que l’Autoritat Portuària de València s’encarregue i pague el trasllat de l’arena de les platges del nord de la ciutat, cap a les platges del sud. Les corrents marines del Golf de València tenen circulació nord-sud i l’ampliació del Port de València crea un efecte barrera, acumulant l’arena a les platges del nord i evitant l’acumulació en les del sud.

Pilar Soriano, regidora de Compromís, va presentar al març de 2013 una moció al Ple de l’Ajuntament per a solucionar els problemes de regressió que ja presentaven les platges del nord de la Ciutat. Esta situació va provocar que la línea de platja del Saler arribe pràcticament a l’àrea urbanitzada. Esta moció va ser rebutjada amb els vots de Partit Popular. Però curiosament al juliol de mateix any la Direcció General de Costes, amb una sensibilitat major que l’Ajuntament, va ordenar la redistribució de l’arena i que fora sufragada per la APV.

Des de Compromís han exigit a Barberà, com a membre del consell d’administració de la APV i del que cobra dietes per l’assistència als consells, que defense els interessos de la ciutadania de València i que exigisca al president del Port, Rafael Aznar, que complisca amb les seues obligacions i que pague la redistribució de l’arena de les platges.

Pilar Soriano, regidora de Compromís, ha declarat: “El problema de la regressió de les platges del nord, és conseqüència de l’ampliació mastodòntica del Port de València i és un problema per a la Ciutat de València. S’ha d’aplicar la màxima de qui contamine que pague i que Barberà defense els interessos dels valencians al consell d’administració de la APV”.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa