Diari La Veu del País Valencià
L’activitat dins del Castell de Peníscola estaria durant anys incomplint la legalitat
Tot i existir una clara normativa autonòmica i europea sobre els llocs on s’exposen animals vius, l’exposició que es venia fent reiteradament durant tots els estius des de principis de la dècada passada al Castell de Peníscola, estaria incomplint el Decret 83/2007 del Consell, que des de la seua publicació (2007) donava 6 mesos per a sol·licitar l’autorització o tancar; “no es va fer, i el Consell ha estat al corrent d’aquesta activitat”, segons ha denunciat el grup Compromís.

Des del grup parlamentari en Les Corts Valencianes s’ha demanat explicacions al Consell sobre l’expedient obert en el seu dia a l’empresa Arte Halcón SA, la mateixa que es va contractar per donar servei del control d’aus a l’aeroport de Castelló, i ha estat durant anys exposant animals de manera, sembla ser, que ‘irregular’ al Castell de Peníscola. L’empresari que dirigeix aquesta empresa s’ha vist implicat fa pocs dies en l’anomenada ‘Operació Crisàlide’, amb acusacions de contraban i comerç il·legal d’espècies animals.

S’haguera arxivat o no l’expedient obert en el seu dia, “la presumpta infracció hauria estat persistint durant el temps mentre aquesta empresa continuava oferint un espectacle en un espai públic com és el Castell de Peníscola, i mentre hauria signat els contractes de control de la fauna de l’aeroport”, han apuntat fonts de l’agrupació política.

“Pensa ara reobrir el Consell els expedients oberts en el seu dia?, en les respostes parlamentàries a les preguntes formulades, ho sabrem. Quin tipus de control té l’Administració autonòmica, en especial, per actuar en els nuclis zoològics?, eixa seria una altra qüestió. Quan van obrir l’expedient en el seu dia, ja eren plenament coneixedors d’aquesta activitat zoològica, se sabia per tant, que estaven incomplint la normativa, però mentre, es continuava”, es pregunten.

Comparteix

Icona de pantalla completa