Diari La Veu del País Valencià
Sueca es bolca en la lluita contra el càncer
El municipi de Sueca va viure dissabte passat una jornada solidària i emotiva en la qual va aconseguir recaptar més de 6.000 euros, destinats íntegrament a la lluita contra el càncer.

Des del matí, milers de ciutadans i ciutadanes es van bolcar en els actes esportius i lúdics organitzats en este dia. A les 11 del matí va donar començament la 8a Caminada Popular Solidària contra el Càncer, una iniciativa del club Peus Quets que des de fa dos edicions té un caràcter solidari a fi de recaptar fons per a la lluita contra el càncer.

La Caminada va comptar amb la col•laboració de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sueca, l’Associació Local contra el Càncer de Sueca, l’Hospital de la Ribera i l’empresa Carpio Esport. Més de mil persones van participar en esta edició, en la qual es van aconseguir recaptar 4.000 euros entre aportacions dels ciutadans i la venda de les més de 1.400 camisetes de color blanc, el color triat enguany que simbolitza la lluita contra el càncer de pulmó.

Ja a la vesprada, sobre les 18.20 hores, arribaven a la plaça de l’Ajuntament els 26 participants del Repte Solidari 2015, una carrera de 120 quilòmetres que va partir el divendres a la vesprada des de Caudete de las Fuentes i, després de passar pel municipi d’Albal, va arribar a la nostra ciutat, triada com a meta pels organitzadors d’esta dura prova solidària que, en esta ocasió, va voler també posar tot el seu interés en la lluita contra el càncer.

L’emoció era palpable no sols en els participants al travessar la línia de meta, sinó també en els centenars de persones que els esperaven i que es van bolcar en la recepció, entre ells l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i la regidora d’Esports, Teresa Ribes. Les llàgrimes i les felicitacions van ser les protagonistes també durant l’acte de recepció que se’ls va brindar en el saló de plens de l’Ajuntament instants després de la seua arribada. L’alcalde i la regidora d’Esports van entregar als 26 participants, entre ells el suecà Fernando Llopis, un diploma acreditatiu de la gesta esportiva que acabaven d’aconseguir a fi de recaptar fons en la lluita contra el càncer. Van estar presents també en este acte representants dels ajuntaments de Caudete de las Fuentes i Albal.

“El que s’acaba de viure i el que s’està vivint estos dies és impressionant. Tots tenim un familiar, un conegut… que lamentablement ha patit esta malaltia. No tinc paraules per a dir el que hem sentit gràcies a vosaltres, la il•lusió i emoció tan gran. Este matí la Caminada, ara l’arribada del Repte, a continuació la Runcancer i esta nit el sopar solidari. Sueca està orgullosa i emocionada d’acollir tots els actes que s’estan celebrant hui. La meua enhorabona a cada un de vosaltres i el meu agraïment a l’Associació Local contra el Càncer, als companys regidors que han vingut i a tota Sueca”, va afirmar Ribes. Per la seua banda, l’alcalde de Sueca, emocionat també, es va mostrar convençut que “gràcies a accions com la que acabem de viure, com la que heu realitzat amb moltíssim esforç, aconseguirem finalment guanyar-li la partida al càncer”.

Després de l’arribada del Repte Solidari 2015, va tindre lloc l’eixida de la prova Runcancer, dins del I Circuit Provincial contra el Càncer organitzat per l’Associació Espanyola contra el Càncer i patrocinat per la Diputació de València. Més de 200 corredors van participar en esta carrera solidària. Finalment, i com a colofó a este dia, es va celebrar un sopar solidari en el casal de la Falla Bernat Aliño a fi de recaptar fons també contra esta malaltia.

Comparteix

Icona de pantalla completa