Diari La Veu del País Valencià
El Consell “va regalar” a Sedesa 340.000 euros per l’anul·lació de l’aparcament del Peset
RedactaVeu / València

El PSPV ha tingut accés a la documentació que prova que la Generalitat “va regalar” a Sedesa 340.000 euros després de l’anul·lació de l’aparcament de l’Hospital Doctor Peset malgrat l’informe en contra de l’advocacia. Així, després que ambdues parts resolgueren de mutu acord rescindir el contracte concessional, que ja s’havia tancat malgrat existir un informe jurídic desfavorable emés per l’Advocacia de la Generalitat, l’empresa concessionària es va beneficiar “irregularment” en ser-li concedit un dret d’indemnització notòriament superior al que haguera pogut tenir dret.

D’aquesta forma, el diputat socialista Francesc Signes ha incidit que “a pesar que l’Advocacia de la Generalitat va elaborar un informe apuntant que únicament s’havia de retornar a Sedesa l’import de la redacció del projecte bàsic, que eren 6.000 euros, finalment el Consell li va retornar un total de 340.000 euros”. D’aquesta forma, “els van retornar diners per qüestions que no permetia la pròpia advocacia de la Generalitat, com eren els projectes de construcció i altres qüestions que no figuraven en el plec de condicions”.

Signes ha recordat també que, durant els últims dies, i després de conéixer les donacions que Sedesa va aportar al finançament del PP, “els socialistes hem aconseguit traure a la llum pública que entre els anys 1997 i 2010 les conselleries, perquè les empreses públiques no han pogut accedir a eixa informació, han adjudicat a les empreses de la família Cotino més de 830 milions d’euros en contractes, alguns a través d’UTEs i altres de forma individual”. De la mateixa manera, ha destacat que “en alguns casos aquesta empresa no era la millor puntuada per la mesa de contractació”.

Per tot açò, per a Signes, “el regal que van rebre a costa d’anul·lar el contracte de construcció de l’aparcament de l’Hospital Doctor Peset és un favor més de punts que sembla haver fet la Generalitat i les diferents conselleries a les empreses de la família Cotino durant els últims anys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa