Alumnes italians visiten Sueca per a conéixer el cicle del cultiu de l’arròs

29 abril 2015 01:00h
La Regidoria de Turisme i Medi ambient organitza un intercanvi cultural amb la ciutat italiana de Vercelli, coneguda també per cultivar este cereal

Quaranta alumnes procedents de la ciutat italiana de Vercelli han visitat el nostre municipi, concretament la Muntanyeta dels Sants, en una trobada distesa i didàctica en què van participar també els alumnes de segon d’ESO del col•legi Unió Cristiana. La localitat de Vercelli és coneguda, a l'igual que Sueca, per ser una ciutat arrossera i per este motiu es va proposar este intercanvi cultural amb l’objectiu de conéixer ambdues cultures de l’arròs.

Els visitants van estar acompanyats per l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, i la regidora de Turisme i Medi ambient, Manoli Egea. “Ha resultat una experiència meravellosa este intercanvi entre joves de dos ciutats, separades en la distància però unides per una mateixa cultura, l’arròs. Des de la meua Regidoria treballem tots els dies per potenciar la nostra cultura gastronòmica, molt rica i variada, perquè siga coneguda i apreciada a tot arreu”, ha assenyalat Egea.

Després de realitzar una ruta pels paratges que conformen el cultiu de l’arròs, els joves van poder aprendre més sobre com es desenvolupa el cicle d’este cereal ací en Sueca gràcies a uns murals elaborats pels alumnes del col•legi Unió Cristiana.

A més, van realitzar una visita a l’ermita de la Muntanyeta i una ruta mediambiental per a conéixer la flora autòctona, les plantes més característiques del lloc. A continuació, se'ls va oferir un show cooking per part de Juan José Sancho, del restaurant London, en el qual se’ls va mostrar com es cuinen dos dels plats més típics de Sueca: la paella i l’arròs al forn.

La trobada entre els joves d’ambdues localitats va resultar molt didàctica i enriquidora. Al finalitzar, els alumnes italians van interpretar diverses cançons típiques de la seua localitat per a tots els presents.  

       
next