Diari La Veu del País Valencià
La Regidoria de Joventut d’Elx, forçada a traure la versió en valencià de “El bus de la marxa”
RedactaVeu / Elx

Des de fa anys la Regidoria de Joventut promou l’ús de l’autobús entre les persones més joves que volen desplaçar-se a les zones d’oci nocturn de la població de Santa Pola. Aquesta campanya, que la Delegació del Govern subenciona dins el Pla Nacional de Drogues amb la col·laboració de l’empresa SuBus-Vectalia, va adreçada al jovent il·licità de 16 anys o més a fi d’evitar sobretot els accidents de trànsit entre aquest col·lectiu.

Ara bé, El Tempir va detectar ben prompte que tota la campanya s’havia engegat únicament en castellà tal com es podia comprovar al lloc web de la Regidoria.

Davant aquesta situació, El Tempir va trametre escrit a la Regidoria de Joventut recordant-li l’obligació de l’Ajuntament de fer ús del valencià en “la promoció i difusió de les activitats municipals mitjançant anuncis en diaris, revistes i altres publicacions, falques de radiofòniques, cartells, fullets, catàlegs, publicitat, memòries, plànols, etc.” tal com es recull a l’article 6 del Reglament de Normalització Lingüística per al municipi d’Elx i el seu Ajuntament.

Setmanes després, la Regidoria ha decidit canviar d’actitud i traure’n la versió en valencià i promoure-la a les diferents xarxes socials d’aquesta institució.

Aquest canvi es pot constatar a la imatge adjunta a la notícia: a la dreta, es pot veure el cartell original i, a l’esquerra, la nova versió en valencià. Esperem i desitgem que la Regidoria de Joventut tinga la sensibilitat lingüística necessària en el futur cap a un col·lectiu que sí que està alfabetitzat en valencià.


Font: ACL El Tempir

Comparteix

Icona de pantalla completa