Un acord per reimpulsar el sector tèxtil a la Vall d'Albaida

Ontinyent, empresaris i sindicats s’uneixen per aconseguir que la indústria del tèxtil guanye pes en la comarca com a motor d'activitat econòmica
30 juliol 2013 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

Que la indústria del tèxtil guanye pes en la Vall d’Albaida com a motor d'activitat econòmica, creació de riquesa i generació de llocs de treball de qualitat. Amb aquest objectiu comú, l’Ajuntament d’Ontinyent, els sindicats CCOO i UGT i la Patronal ATEVAL han signat una ‘Declaració Conjunta per a la Recuperació de la Indústria del Tèxtil’, un acord que, per assolir els objectius, aposta per la potenciació de l’aplicació del conveni col·lectiu del sector i la cooperació des de la lleialtat i la transparència.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha definit l’acord com “un crit comú d’aquells i aquelles que pensem que la indústria és necessària i no està morta, i que les circumstàncies que van generar la crisi les hem de tornar en oportunitats”. El primer edil ha afegit que “és un acord molt important” que entronca directament amb el signat per l’associació ASEPRI amb l’Ajuntament per crear un centre productiu multiempresa a la ciutat vinculat al sector tèxtil.

Des d’ATEVAL-Vall d’Albaida, el seu president comarcal, Ramón Soler, ha manifestat per la seua part que “era necessari reivindicar el sector, que s’estava donant per perdut, i rés més lluny de la realitat. Hem de fer un esforç per reindustrialitzar la comarca i fer entre tots un sector més potent en imatge, qualitat i productivitat. A partir de hui, obrim un clima que hauríem d’haver tingut tota la vida”.

El signant per FITEQA CCOO-PV era el seu secretari general, Vicente Rodríguez Jara, qui veu l’acord com “la màxima expressió del diàleg social. El conveni col·lectiu és fonamental en aquests moments, introduint formules que donen resposta a la situació que tenim a les empreses, per al manteniment de l’ocupació i el foment de la competitivitat. Volem que el tèxtil continue sent un motor de l’economia, i des de CCOO estem molt orgullosos de signar aquesta declaració”.
 

Finalment, el responsable de la federació del sector Tèxtil-Pell d’UGT (FITAG-PV), Alfredo Sanmartín, ha mostrat la satisfacció del sindicat “perquè s’està ficant en valor el diàleg social i el conveni estatal del sector tèxtil, que cohesiona i vertebra el sector. Portem massa anys de crisi, s’han perdut llocs de treball i per a Ontinyent i La Vall d’Albaida és fonamental unir esforços entre tots i totes per reviscolar un sector que estem convençuts que té futur”.

next