Diari La Veu del País Valencià
Cobrament d’un impost injust a Llíria
Garcia: “Vora 3.000 vivendes estan pagant este impost a través del rebut de l’aigua sense tindre clavegueram”.
Compromís i Move junt a la FUCTU faran Assemblees Informatives als usuaris afectats de Llíria per tal de sol·licitar a l’EPSAR que els done de baixa d’este cobrament injust.
El portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, apunta que, milers de vivendes del terme municipal de Llíria, concretament les situades en les zones residencials de fora del casc urbà, estan pagant el “Cànon de Sanejament” de manera improcedent, segons han declarat els tribunals de justícia en altres urbanitzacions que es troben en les mateixes condicions que les de la localitat.

Davant esta nova jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV), Compromís i Move han articulat una sèrie d’Assemblees Informatives durant els mesos de juliol i agost per tal d’informar als usuaris i veïns de Llíria de com es pot iniciar els tràmits per sol·licitar que se’ls done de baixa del pagament improcedent d’este impost autonòmic, el qual pot afectar a unes 3.000 vivendes en el terme municipal de Llíria. Immobles que tenen subministrament d’aigua potable (i per tant estan pagant el Cànon), però que no tenen clavegueram (fet pel qual no tindrien que pagar).

Segons Garcia, ja en el ple de Llíria de desembre de l’any passat, es va demanar que l’ajuntament actuara d’ofici i es va aprovar fins i tot la redacció d’un informe jurídic sobre la legalitat del cobro del Cànon de Sanejament on no hi ha xarxa de clavegueram. Però el temps va passant i des del consistori edetà no es donen solucions. Per tant, Compromís i Move, junt a les Associacions de Veïns de les Urbanitzacions de Llíria afectades han decidit passar a l’acció i sumar-se a una de les Sentències dictades pel TSJCV per a que s’aplique als afectats de la localitat la mateixa doctrina que ha conclòs que hi ha que donar de baixa als usuaris que no comptem amb una xarxa de clavegueram i si tinguen subministrament d’aigua potable.

La portaveu de Move, Mª Cruz Garcia, ha informat que les Assemblees Informatives es faran tots els diumenges a les 10:30 en les urbanitzacions afectades, per tal de donar la màxima informació possible als veïns. Igualment, des de la Federació d’Urbanitzacions de Llíria (FUCTU) s’oferirà un servei d’atenció i informació tots els divendres per la vesprada en la seu de la Federació, ambla finalitat de resoldre dubte i recollir la documentació per a la seua tramitació.

Segons Mª Cruz Garcia, Compromís i Move junt a la FUCTU, volen donar solucions en temps real als veïns de Llíria que estan patint el cobrament d’un impost injustament i que amb les accions que es proposen dur endavant, es pot aconseguir la baixa del seu cobrament improcedent.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa