Diari La Veu del País Valencià
La UA rebutja la universitat privada al Campello per “mancar d’avals científics i acadèmics”
EFE / Alacant

“La proliferació d’universitats privades i la pujada de taxes creen desigualtats en l’accés i amenacen de minvar la qualitat de la formació superior”, ha afirmat hui el rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar, durant la reunió del Consell de Govern d’aquesta entitat acadèmica.

En aquest sentit, la UA ha demanat que es duguen a terme accions “contundents” per a garantir que les noves titulacions oferides per les universitats privades es regisquen per “idèntics criteris que s’exigeixen a les públiques”.

Pel que fa al projecte universitari privat ‘Mare Nostrum’, Palomar n’ha demanat la retirada “per mancar d’avals científics i acadèmics, i plans d’estudis d’acords amb els criteris de qualitat que s’exigeixen a les universitats públiques”.

Així mateix, Palomar ha remarcat la importància de mantenir i incrementar la sinergia entre les institucions públiques de cara a les pràctiques dels alumnes de les universitats públiques, els quals “havien de tenir garantida la seua prioritat pel que fa als procedents de les privades”.


En termes generals, el rector de la UA ha traslladat al Consell de Govern la seua preocupació per la nova conjuntura de la formació superior al País Valencià.



A més, Palomar ha informat de l’aprovació de l’Escola de Doctorat de la Universitat d’Alacant i de la seua imminent engegada (falta la publicació definitiva en el DOGV) amb 27 nous doctorats adaptats als requisits de l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Comparteix

Icona de pantalla completa