Diari La Veu del País Valencià
La despesa mitjana anual per alumne serà de 1.874 euros
La Marea

A aquestes dades mensuals cal afegir altres com els de llibres de text, material escolar, despeses de matrícula, associacions de pares, clubs esportius associats al centre… Una xifra que varia entre els 329 euros a l’any d’aquells que vagen a un col·legi públic i els 500 en centres concertats o privats.

Segons les respostes dels enquestats per l’OCU, la despesa mitjana per alumne (d’entre 3 i 18 anys) serà de 164 euros mensuals (incloent quota escolar, menjador, extraescolars, ruta, excursions). Existeix, no obstant això, una gran diferència de despesa entre els alumnes que cursen estudis en col·legis públics, 109 euros al mes; en col·legis concertats, 209 euros al mes; i en col·legis privats, 527 euros al mes.

En total, tenint en compte les despeses mensuals i les despeses fixes anuals els alumnes (entre 3 i 18 anys) gastaran de mitjana un total de 1.268 euros els qui acudisquen a l’educació pública, 2.386 euros els qui vagen a un col·legi privat concertat i 5.232 euros els qui acudisquen a un centre privat (sense concert).

Comparteix

Icona de pantalla completa