Diari La Veu del País Valencià
Un grup al Facebook per a intercanviar, comprar i/o vendre llibres de secundària a Vinaròs
RedactaVeu / Vinaròs

Cada vegada és més accentuada la manca de recursos de moltes famílies de Vinaròs, i un dels moments més critics de tot l’any és el final de l’estiu, on s’ajunten el pagament de l’IBI d’Immobles, la taxa d’escombraries i la compra dels llibres de text. Conscients del malbaratament de recursos que han fet, tant l’Ajuntament com la Generalitat, que ha provocat el retard en el pagament de beques, o la devolució d’una minima quantitat de diners que poc compensa l’esforç econòmic fet per les famílies, Esquerra- Vinaròs llença un proposta i una crida a la societat vinarossenca a l’activisme en positiu.

“Lamentablement, altres municipis veïns ja han emprés accions, com les diferents AMPES en crear bancs de llibres, però no ha sigut així a Vinaròs”, expliquen fonts de l’agrupació política. Esquerra – Vinaròs proposa un fòrum de trobada de pares, mares i/o alumnes, a través de la xarxa social Facebook Esquerra Verds Vinaròs, “on hem creat un grup: ‘Espai Libres De Vinaròs’. Entrant en aquest grup podreu contactar amb interessats en els vostres llibres de Primària o Secundària. I els passos són ben senzills: escriviu què busqueu, o què oferiu. Poseu-vos en contacte entre vosaltres, amb un missatge o una trucada telefònica, quedeu en un lloc i procediu a estalviar-vos molts diners!”.

Aquesta proposta, que va iniciar-se dissabte passat a l’Espai d’Esquerra al Diariet, ha passat de tenir 9 persones interessades el mateix dissabte 27, a tenir-ne a dia de hui, 180 afegides al grup.

Donada la greu situació economica, Esquerra- Vinaròs, conscient de la tàctica de les editorials de facilitar que als llibres es puga escriure, “demana al professorat de Secundària i Primària, una implicació social cap a les famílies i evitar, en tot el que es puga, que als llibres es puga escriure per a facilitar el posterior intercanvi i estalvi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa