Diari La Veu del País Valencià
Llíria – Situació irregular en la Recollida d’Animals Abandonats
COMPROMÍS DEMANA LA LICITACIÓ DEL CONTRACTE DEL SERVEI DE RECOLLIDA D’ANIMALS ABANDONATS I QUE S’ESTUDIE LA POSSIBILITAT DE CREAR UN NUCLI ZOOLÒGIC MUNICIPAL EN ELS PRÒXIMS ANYS

Vallivana Murgui: ”A hores d’ara, l’Ajuntament de Llíria, es troba davant una situació irregular pel que fa a la concessió del Servei de Recollida d’Animals Abandonats. Es manté una relació de serveis amb el Centre Caní Ribamontes que comporta unes despeses anuals d’entre uns 20.000 i 24.000 euros. Davant aquesta circumstància il·lícita, és evident que cal una ràpida actuació i traure a concurs el contracte d’aquests serveis per superar els 18.000 euros anuals que marca la llei.”

La presència d’animals de diverses espècies en el nucli urbà i en l’extraradi del Municipi és una qüestió que planteja a l’Ajuntament un gran nombre de problemes higiènics, sanitaris, econòmics i mediambientals i és causa de freqüents conflictes veïnals.

“És important considerar que els animals tenen un dret i han de rebre un tracte digne i correcte que, en cap cas, supose unes males condicions sanitàries contràries a la seua espècie. A més, a més, cada vegada hi ha una major demanda per part de la societat cap al respecte dels animals com a subjectes vius. Per tal de facilitar la millora de la mútua convivència i del civisme cal adaptar i millorar les condicions de la ciutat. I per tant que es requereix el foment de programes educatius envers el civisme i el respecte als animals, campanyes de sensibilització que fomenten la millora de les relacions cíviques com a base de la convivència”, apunta l’edil.

“Entre eixes mesures, cal apostar per un Nucli Zoològic Municipal que garantitze un bon tracte dels animals abandonats en la via urbana i on aquests animals tinguen una segona oportunitat amb altres propietaris, abans de l’alternativa de les gosseres. L’objectiu d’establir aquest nucli zoològic, és donar compliment al que estableix la Llei 4/1994, de 8 de juliol de la Generalitat Valenciana de protecció dels animals, en el sentit d’assegurar la protecció i el manteniment en condicions adequades dels animals allotjats en aquests centres i establiments. Aquests objectius han de procurar també que la recollida d’animals domèstics en el terme de Llíria puga ser gestionada de forma que les gosseres siguen una opció a descartar “, ha afegit Murgui.

També ha destacat que “la diferència entre una forma de procedir i un altra no és baladí i els Ajuntaments deuríem tindre en compte no només els criteris econòmics, sinó també els ètics a l’hora de triar una forma de gestió o altra, de la qual evidentment, Compromís es partidària de la segona.”

A hores d’ara, denuncia Vallivana Murgui, “l’Ajuntament de Llíria es troba davant una situació irregular pel que fa a la concessió del Servei de Recollida d’Animals Abandonats. Es manté una relació de serveis amb el Centre Caní Ribamontes que comporta unes despeses anuals d’entre uns 20.000 i 24.000 euros. Davant aquesta circumstància il·lícita, és evident que cal una ràpida actuació i licitar el contracte d’aquests serveis per superar els 18.000 euros anual que marca la llei.”

És per això Compromís proposarà al proper plenari que l’Ajuntament de Llíria, a través de l’òrgan competent, inicie de forma immediata la licitació del contracte per al Servei de Recollida d’Animals Abandonats on el plec de condicions per a la prestació d’este servei garantisca que les empreses o entitats que concursen no fomenten el maltractament animal, valorant en el concurs a les protectores d’animals de la zona. I que es realitze un estudi de la gestió directa d’aquest servei, per tal d’elaborar un projecte de Nucli Zoològic Municipal i que aquest compte amb la participació de tècnics i protectores de la comarca, amb l’objectiu d’implantar aquest tipus de gestió al nostre municipi en els pròxims anys.

Compromís per Llíria

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa