Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana una comissió parlamentària sobre l’accident de Santiago
EFE / València

“L’accident de metro de València ens ha ensenyat un camí que mai cal seguir, el de crear una comissió que va tancar en fals i va carregar tota la responsabilitat al conductor”, ha declarat Baldoví en la seu del grup parlamentari Compromís en Les Corts Valencianes.

Baldoví ha assenyalat que el grup parlamentari Compromís-Equo cercarà el suport d’Izquierda Plural per a aconseguir els suports necessaris per a traure endavant aquesta proposició de creació de comissió de recerca.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís en Les Corts, Enric Morera, ha afirmat que és necessari “aprendre dels errors” en referència a l’accident de metro de València del 2006, on van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides, i ha destacat que la vertadera responsabilitat de les institucions és saber “si eixes línies d’alta velocitat tenen els sistemes de seguretat recomanats per la Unió Europea”.

Morera ha assegurat que els responsables del Govern han mostrat una actitud contradictòria, i ha afegit que després d’una primera fase en què “cal aguantar el colp”, ha arribat el moment de “intentar responsabilitzar no solament al maquinista”.

Joan Baldoví ha afirmat també, que demà es registraran dues preguntes parlamentàries que faran referència als trams d’alta velocitat en el País Valencià Albacete-Alacant i València-Castelló que, segons ha declarat, no li consta que complisquen les mesures de seguretat necessàries.

“Preferisc que m’acusen d’oportunista i de carronyer en la tragèdia si açò permet evitar un altre accident, a callar i que tot el pes recaiga sobre una persona”, ha confessat Baldoví.

Comparteix

Icona de pantalla completa