Els treballadors de seguretat de l'aeroport de Manises es concentren contra les retallades

Els treballadors demanen més inversió per a “garantir els drets d'usuaris i empleats”
31 juliol 2013 01:00h
RedactaVeu / Manises
 
Els sindicats CSI-F, CCOO, UGT i USO han concentrat aquest matí als empleats de seguretat de l'aeroport de Manises per a protestar contra les retallades en plantilla. Els treballadors han reclamat més contractacions i mitjans per a garantir una supervisió eficaç d'instal·lacions i un control de passatgers en els accessos als avions.
 
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que les retallades imposades per la societat gestora AENA deriven que les empreses adjudicatàries de serveis com el de vigilància reduïsquen remuneracions i contractacions. Aquesta circumstància provoca que un màxim de 25 vigilants per torn atenga jornades estivals amb una mitjana de 10.000 usuaris.
 
CSI-F avisa que el personal de seguretat es veu obligat a deixar zones de l'aeroport sense control preventiu per a atendre l'acumulació de passatgers en els accessos als embarcaments. També adverteix de la reducció de plantilla, en dos treballadors respecte al passat any, en la supervisió de maletes facturades.
 
Els treballadors han reclamat, entre les 12 i les 13:30 hores, major inversió en seguretat per a garantir “el compliment de les normatives i els drets, tant dels usuaris com dels empleats contractats per a eixos controls de seguretat”.

next