Diari La Veu del País Valencià
Compromís denunciarà Barberà si no deixa d’amenaçar al Cabanyal
Compromís denunciarà Barberà si no deixa d’amenaçar al Cabanyal

Des de Compromís consideren el bloqueig de llicències d’obra i activitat al Cabanyal una extorsió als veïns

Joan Ribó ha anunciat la decisió de Compromís per València de denunciar a l’equip de govern de Barberà si no cessa en la seua actitud de destruir el Cabanyal. A la vista de l’acumulació de sentències contraries al pla de destrucció del Cabanyal que demostren la il·legalitat en la que està incorrent l’Ajuntament durant estos anys, davant l’arbitrarietat en la gestió del barri dirigida a aconseguir el seu deterioro, i la seua manifestada insubmissió davant l’actual panorama jurídic, des de Compromís volen advertir que qualsevol acció dirigida a evitar complir amb la legalitat vigent no els deixarà més opció que denunciar-la per prevaricació.

Les últimes declaracions de Barberà després de la sentència del Tribunal Suprem de 23 de juny de 2014, on es ratifica la plena validesa de l’Orde del Ministeri de Cultura de 29 de desembre 2009, evidencien que no ha assumit la derrota i està buscant subterfugis d’índole variada per a fugir de la legalitat.

Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha advertit formalment a Barberà: “se situa en la legalitat i assumeix la realitat, en compliment de les obligacions que té com a representant de la ciutadania o haurà de denunciar-la per prevaricació, perquè Compromís no tolerarà lespoli del nostre patrimoni urbà i arquitectònic en contra de la voluntat de la ciutadania. Doncs reduir un poc la mida de l’espoli és, senzillament, continuar espoliant. Denunciarem davant la justícia qualsevol formalització de la proposta de modificació del PEPRI que continue alterant la trama urbana del barri.”

D’altra banda des de Compromís consideren una extorsió inacceptable l’arbitrarietat en la restricció de llicències del barri per part de l’Ajuntament en tots aquells casos que no suposen enderrocaments ni modificació de les característiques patrimonials, com són totes les llicències de rehabilitació o d’activitat que en res modifiquen les característiques urbanístiques del barri.

Joan Ribó ha declarat que “És inconcebible que en una època de greu crisi econòmica es frene deliberadament l’activitat econòmica del barri malgrat el criteri dels advocats de l’Estat i amb l’únic objectiu de castigar al veïnat per oposar-se als plans de destrucció del barri per part del PP”.

Compromís per València ha encarregat al seu gabinet jurídic l’estudi previ i recerca d’informació encaminada a presentar la consegüent denuncia per prevaricació per l’arbitrarietat en la concessió de llicències de rehabilitació i activitat.

Compromís per València

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa