Diari La Veu del País Valencià
Conselleria opta per disgregar l’alumnat del Sant Joan de Ribera de Burjassot
RedactaVeu / Burjassot

Conselleria ha optat per repartir l’alumnat del CEIP Sant Joan de Ribera entre els centres concertats i públics de Burjassot en lloc de mantindre’l unit en uns espais cedits per l’Ajuntament, des de fa tres anys, per a construir un nou centre o instal·lar aules prefabricades provisionals mentre es construeix.

Recordem que el centre presenta unes deplorables condicions arquitectòniques, estructurals i de salubritat que fan inviable el seu ús. Així ho van informar delegats de prevenció de STEPV al Comité de Seguretat i Salut Laboral Docent de València, després de realitzar un estudi el passat 19 d’abril.

STEPV va conéixer ahir la notícia que la Conselleria disgregaria l’alumnat d’aquest centre, i s’ha posat en contacte amb representants de l’AMPA i de l’Ajuntament per conéixer els detalls d’aquesta mesura. El Sindicat també ha demanat explicacions a la Conselleria d’Educació sobre aquesta decisió i li ha traslladat la petició de l’AMPA de mantindre unit l’alumnat en l’espai oferit per l’ajuntament.

Tanmateix, la Conselleria ha optat per obrir un procés extraordinari de matriculació de l’alumnat que voluntàriament vulga inscriure’s en altres centres de la localitat, que tindrà lloc durant el mes d’agost a les dependències de la Direcció Territorial.

El Sindicat dóna suport a les accions que puguen emprendre l’AMPA o l’Ajuntament per intentar mantindre junt l’alumnat i el professorat i evitar la seua dispersió per diferents centres de la localitat. També insta Conselleria a construir immediatament el nou centre, que ja deuria estar construït des de fa més de tres anys.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Burjassot, per la seua part, denuncia “les mentides, falsedats i manipulació” que ha utilitzat la Conselleria d’Educació en el seu comunicat, informant de l’obertura d’un procediment especial d’admissió de l’alumnat del CEIP Sant Joan de Ribera en altres centres públics.

L’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, ha anunciat també que dimitirà si la Consellera d’Educació, Mª José Catalá, demostra que la Conselleria ha sol·licitat a aquest Ajuntament l’edifici de l’Escola d’Adults (antiga caserna de la Guàrdia Civil edificat el 1930) i que aquest Ajuntament ho ha denegat. Al mateix temps, la repta al fet que ella faça el mateix si no aconsegueix demostrar-ho, ja que la “mentida és de tal calibre, que per dignitat hauria de dimitir”, apunta Sebastià.

L’equip de govern vol denunciar que “la Conselleria mai ha sol·licitat l’edifici de l’Escola d’Adults a aquest Ajuntament, per tant, mai ha pogut negar l’ús o cessió del mateix a la Conselleria. Així doncs, la Conselleria menteix i manipula els ciutadans amb l’única intenció de donar la culpa a l’Ajuntament de Burjassot d’una situació que s’haguera solucionat fàcilment si hagueren complit amb la seua obligació, la construcció d’un nou centre escolar que compta amb llicència des de l’any 2010”.

L’Alcalde vol recalcar que segueix existint l’oferiment de l’espai del solar ja apuntat per al trasllat dels alumnes, i apunta que “el que està fent la Conselleria és desmantellar l’educació pública, enfrontar els pares, i crear tal incertesa que els mateixos afectats es veuen obligats a matricular els seus fills en altres centres, per a així ells continuar amb el desmantellament del centre. Utilitzar mentides deixa en molt mal lloc la Conselleria i la Consellera, Mª José Català”.

Així mateix, l’Equip de Govern vol denunciar que la Conselleria mai ha sol·licitat una llicència de rehabilitació de l’edifici principal, sinó una llicència de reposició de la coberta, amb la qual cosa aquest Ajuntament mai ha pogut rebutjar la rehabilitació de l’edifici. “Tornen a mentir i a manipular d’una forma indigna”.

Finalment, l’Ajuntament vol fer constar que no existeix comunicat ni comunicació de cap tipus de les accions que afecten l’Ajuntament per part de la Conselleria, i que a més, aquest Equip de Govern es reserva la possibilitat d’emprendre accions legals contra la Conselleria per les despeses que ha ocasionat, de les quals era conscient que no utilitzaria, com l’adquisició del solar, l’adaptació del mateix, la ubicació de sòl dotacional en el PGOU, etc. Totes aquestes accions que s’inicien des de fa anys, han suposat a l’Ajuntament més d’1.8 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa