Diari La Veu del País Valencià
Mor Gerardo Fernández, president d’honor de la Federació l’Ensenyament d’UGT PV
Europa Press / València

“Després de 46 dies lluitant, com ha fet durant tota la seua vida- Gerardo Fernández Asenjo, l’amic, el company, el mestre, el nostre President d’Honor ha mort”, ha assenyalat FETE, que afegeix que, d’aquesta manera, la federació, sindicalisme i el sistema educatiu “perden una gran persona, un bon amic, sempre compromés amb la causa dels treballadors i treballadores de l’ensenyament”.

Sobre aquesta qüestió, la federació sindical ha destacat que Fernández “era una de les persones que a qualsevol de nosaltres ens agradaria tenir en la seua família, a la seua comunitat de veïns, en el seu cercle d’amistats, en el seu treball, en les institucions que ens governen i que tanta falta ens fan”.

Així, ha afegit que “si existiren moltes persones com Gerardo on es prenen les decisions, tindríem una societat millor que la que tenim actualment”. “La seua humanitat sempre ha impregnat la multitud de qualitats i valors que ens ha transmés a qui hem estat al seu costat o a prop seu”, subratlla.

A més, ha ressaltat que “Gerardo sempre ha estat lleial i sempre ha defensat el que considerava el seu sindicat i el seu partit: la FETE i el PSOE”. Alhora, han recordat que, en el moment de la seua jubilació, el maig de 2009, el sindicalista recordava que se n’anava en el mateix sindicat en el qual va entrar fa 25 anys quan ho ha considerat “necessari”.

“I me’n vaig amb els dos mateixos carnets que vaig voler tenir tota la meua vida, no parle del de conduir ni del d’identitat: un, és clar, és el d’UGT, i l’altre no ve al cas, però el coneixeu”, va dir llavors.

Comparteix

Icona de pantalla completa