Diari La Veu del País Valencià
RTVV exigirà a les productores que els programes siguen 100% en valencià
EFE / València

La directora general de RTVV, Rosa Vidal, ha proposat aquestes dues qüestions que han sigut aprovades pel Consell, que s’ha reunit al Centre de Producció de Programes de Burjassot, han informat fonts de la societat en un comunicat.

La decisió de no acomiadar 190 tècnics inclosos en l’ERO està condicionada a un informe que el Consell d’Administració sol·licitarà a l’autoritat laboral.

A més, s’ha acordat, amb l’únic vot favorable dels consellers proposats pel Partit Popular, no acomiadar altres set treballadors afectats per l’ERO basant-se en criteris socials.

Respecte a l’externalizació de programes, orientada a dinamitzar la programació, segons RTVV, les produccions hauran de ser cent per cent en valencià per atendre les necessitats com a servei públic, i serviran per a consolidar ‘una televisió de proximitat amb l’espectador i contribuiran a la vertebració del territori’.

RTVV destinarà un màxim de quasi 12 milions d’euros per a unes contractacions que tindran un termini d’execució d’un any.

Es licitaran tres lots, en funció de la periodicitat i la temàtica, un dels quals consistirà en 487 hores de programació per a la producció d’un magazine diari, programes d’entreteniment i continguts infantils, per un import màxim de 3.175.000 euros.

L’adjudicatari d’un segon lot haurà de lliurar a RTVV un programa diari de franja matinal/migdia, un programa d’entreteniment setmanal i un concurs diari, amb un mínim de 476 hores i per un import màxim de 2.957.000 euros.

Es licitarà un tercer lot que inclourà quatre programes setmanals de diferents gèneres per a la franja de màxima audiència i almenys sis programes divulgatius-culturals setmanals.

Les temàtiques d’aquests seran agricultura, festes i tradicions, temps, humor, solidaritat, ús de la llengua, consum, animals, gastronomia, turisme, tendències, juvenil, cultura, medi ambient o música.

Aquest tercer lot tindrà un preu màxim de 3.300.000 euros i assegurarà a RTVV un mínim de 408 hores de programació.

En els plecs de contractació aprovats es contempla l’exigència del coneixement del valencià per a tots aquells treballadors de les adjudicatàries que exercisquen la seua labor com a periodistes, guionistes, o que hagen d’eixir davant la càmera.

D’igual manera, i com a mesura dinamitzadora del sector audiovisual valencià, RTVV tindrà ‘en alta consideració’ que les empreses (o els seus treballadors) que resulten adjudicatàries hagen tingut experiència demostrable en RTVV o al País Valencià.

A més, RTVV, en honor de l’aplicació del contracte programa, que arreplega l’optimització dels recursos tècnics i materials, vincularà la producció dels programes a l’ús de les instal·lacions pròpies de la radiotelevisió pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa