Els inspectors d’Educació descobreixen 200 casos de deficiències a les escoles valencianes

Pañella: ʺExigim una radiografia urgent i exhaustiva de l'estat dels centresʺ
18 gener 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
Per al responsable d'educació de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Josep Maria Pañella, el cas del Col·legi de Santa Pola "es tracta d'un accident perfectament evitable, sempre que el col·legi haguera sigut examinat amb el rigor que exigeix la normativa actual i haguera estat sotmès a un adequat manteniment que, a demés, l’antiguitat del edifici ho exigia".
 
Josep Mª Pañella, ha demanat la compareixença de la consellera d'Educació, Cultura i Esports, MªJosé Català perquè explique el fets esdevinguts al Col·legi La Hispanitat de Santa Pola, on la passada setmana es va enfonsar el sòl d'un aula i van resultar ferits nou escolars i la professora.
 
Després de fer-se publiques les causes de l’enfonsament, i l'anunci del Consell de revisar els col·legis més antics, Josep Mª Pañella ha demanat al Consell que facilite una relació per escrit dels centres educatius que presenten deficiències i que consten en els informes presentats pels inspectors d'educació encarregats d'avaluar els riscos dels centres especificant el problema que presenten.
 
Per a Pañella, "este interès per avaluar l'estat dels centres arriba tard i demostra que el PP es limita a improvisar la major part del temps i només quan l'ocasió ho requereix, a reaccionar. Desafortunadament, aquest accident ha fet públics més de 200 documents que acrediten deficiències en diversos centres tal i com han denunciat públicament tècnics i inspectors de la Generalitatʺ.
 
ʺEl que ha passat a Santa Pola és la conseqüència de la inoperància d'un govern que no creu en el sector públicʺ ha denunciat Pañella. ʺPer això, Compromís registrarà i defensarà una moció a tots els ajuntaments on tenim representació instant als governs locals a demanar al Consell la reincorporació dels tècnics a la conselleria d'Educació, actualment en INVASSAT, i la revisió dels centres educatius locals per evitar casos com el de Santa Polaʺ ha sentenciat el diputat.

next