Diari La Veu del País Valencià
Els membres de Compromís condemnats per protestar contra Bankia recorren la sentència
RedactaVeu / Crevillent

Les advocades dels membres de Compromís condemnats per protestar davant una seu de Bankia a Crevillent han presentat un recurs d’apel·lació contra la sentència perquè consideren que no s’han tingut en compte les proves que exculpaven als acusats i, a més, tampoc s’han respectat les garanties processals d’aquestes persones.

La jutgessa ha declarat culpables a dos dels quatre membres que van ser jutjats el passat 17 de juliol a la Ciutat de la Justícia d’Elx, Pasqual Mollà i Ignasi Candela. Però la defensa demana que tots dos siguen absolts, donat que el judici no s’ha portat a terme amb totes les garanties, que hi ha hagut error en l’apreciació de les proves i s’han denegat proves de defensa.

En concret, les advocades assenyalen que l’agent de la Guàrdia Civil no va declarar com a testimoni, ja que ni tan sols se li adverteix d’aquesta condició al judici, i, per tant, la condemna no pot basar-se en una prova d’una persona que no estava obligada a dir la veritat. A més, expliquen que la declaració d’aquest agent no va ser contundent, en tant es va limitar a expressar el seu estat d’ànim i no els fets que van ocórrer.

Sobre les proves amb les quals es condemna Pasqual Mollà, en el recurs es detalla que no es pot inferir cap ofensa a l’agent, com demostra també el vídeo de Telecrevillent, doncs l’únic que queda demostrat és que va afirmar “Estoy yo que podría ser tu padre por la edad”.

Respecte a Ignasi Candela, la jutgessa fa una traducció errònia de les paraules que pronuncia sobre l’agent i que es veuen al vídeo de Telecrevillent, ja que ha entès que deia’“poli gos’, quan el que diu textualment és que és un ‘porigós’, un adjectiu que, com indica la jurisprudència, no és un insult.

No es valoren els informes de la Policia local

Alhora, es recorre la sentència perquè no es valoren els informes de la Policia local en els que s’indica que la concentració, que va tenir lloc el 8 de juny de 2012, va transcórrer amb normalitat. També perquè només es va admetre un testimoni dels deu proposats i perquè la prova exculpadora, que és el vídeo de Telecrevillent on es veu que no va haver cap tipus de violència ni falta a l’agent, no sha tingut en compte, tot i que el mateix càmera assegura que podia veure tot el que ocorria dins el vestíbul de l’entitat bancària.

En aquest sentit, l’advocada i diputada de Compromís Mònica Oltra ha indicat que “queda demostrat que en cap cas es trenca el principi de presumpció d’innocència amb què compten els acusats” i ha afegit que “és increïble que els únics que paguen pels abusos de la banca siguen les persones que, actuant dins dels marges de la llei, decideixen protestar contra esta estafa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa