Diari La Veu del País Valencià
Els hostalers de València tanquen el seu pitjor mes de juliol de la crisi
EFE / València

El sector de l’hostaleria en les comarques centrals tanca el seu pitjor mes de juliol des que va començar la crisi amb un descens del 25% en el consum en el sector pel que fa a les xifres del 2008, segons ha alertat hui el president de l’Associació de Restaurants de València, José Palacios.

Segons un estudi realitzat per la Federació d’Hostaleria de València (FEHV) amb la consultora Oceans Blaus, el 56% dels restauradors enquestats considera que aquest mes ha sigut pitjor o molt pitjor que juliol de 2012.

Palacios ha apuntat, en una roda de premsa celebrada amb motiu del lliurament de premis als guanyadors del segon certamen ‘De tapes per València’, que la factura mitjana gira entorn dels 21 euros, una xifra que ascendeix a 24 euros entre els turistes estrangers, encara que continua sent la més baixa des que va començar la crisi.

Ha destacat també el contrast que existeix a València entre l’ocupació hotelera, que segons ha declarat compta aquest estiu amb unes xifres molt positives, i el consum en restaurants, que segueix descendint a favor de la compra en supermercats.

Per zones, Palacios ha destacat que les ciutats costaneres de València són les que més pateixen la crisi per no ser focus d’atracció del turisme estranger sinó “d’ús intern”.

Amb perspectives de futur, el president de l’Associació de Restaurants de València ha assegurat que falta treballar amb “fonament i sensatesa” i ha afegit que s’ha de “canviar volum per qualitat”, en referència a les polítiques de baixades de preu que, segons Palacios, s’impulsen des d’entitats com la fundació València Turisme.

Ciutat ‘low cost’

“València s’està convertint en una ciutat ‘low cost’”, ha assenyalat per a assegurar que aquestes polítiques “no ajuden a absolutament res” i que existeixen “altres camins”.

Per la seua banda, el president de la FEHV, Manuel Espinar, ha fet referència a noves vies d’entrada de consumidors, com l’AVE des de Madrid, que han permés a milers de visitants conéixer la iniciativa ‘De Tapes per València’, segons ha declarat, o els creuers, els usuaris dels quals tenen al seu judici un “valor incalculable”.

Ha apuntat també que el nombre de valencians que es quedaran a casa aquest estiu ha augmentat en un 12% pel que fa a l’any anterior i conforma un grup de població amb una important capacitat de despesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa