Diari La Veu del País Valencià
Els residus en la guerra interna del PP
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu d’Infraestructures i Medi Ambient del grup socialista en Les Corts, Francesc Signes, ha assenyalat que el fracàs del consorci de residus de La Costera-La Canal de Navarrés “deixa en evidència que el PP utilitza aquesta qüestió per a mantenir la lluita de poder polític entre Rus i Fabra, a més dels vincles amb la corrupció que ja coneixem”. A més, ha incidit en la petició de dimissió de la consellera Bonig “per la seua nefasta gestió i per consentir que els residus s’hagen convertit en un arma llancívola dins de les guerres internes dels seus companys de partit”.

De la mateixa manera, ha remarcat que “el fracàs del consorci de residus de Llanera és conseqüència d’haver dissenyat unes instal·lacions que no tenen ni peus ni cap. En aquests moments, dissenyar una infraestructura de residus en aquest pla zonal per una quantia de 100 milions d’euros és com seguir aplicant als residus les polítiques dels ferraris, la Copa Amèrica, la visita del Papa i els grans esdeveniments del PP”. Al mateix temps, ha recordat que els terrenys sobre els quals pretén situar-se aquesta instal·lació són propietat de la immobiliària Llanera.

Per al diputat socialista, “el que està passant amb l’abocador de Llanera, el de Guadassuar i en l’intent de la Conselleria d’instal·lar una planta de transferència en el municipi de Coix, és la conseqüència de la falta de voluntat de la Generalitat de realitzar el treball que li correspon, que és el de controlar i supervisar social i políticament el control dels residus”. Així mateix, ha remarcat que la consellera Bonig “està practicant una clamorosa mancada d’informació i, en molts casos, de manipulació intencionada, així com processos d’adjudicació i voluntats molt opaques”.

Instal·lació forçosa a Coix

D’altra banda, el diputat del PSPV s’ha referit a la instal·lació forçosa en el municipi de Coix i ha recordat que els socialistes ja van presentar una Proposició No de Llei en la qual exigeixen a la conselleria que paralitze el pla zonal de residus de la Vega Baixa fins que no se solucionen tots els problemes de corrupció vinculats a aquesta zona.

De la mateixa manera, Signes ha demanat “la dimissió de l’alcalde de Coix, que ha estat reiteradament enganyant als seus ciutadans dient que la planta de transferència no aniria a aquest municipi i que, en aquest moment, ha emmudit davant les declaracions del director general, Vicente Tejedo, assegurant que anirà allí sí o sí”.

Comparteix

Icona de pantalla completa