Política de barracons del Partit Popular a Castelló

20 juliol 2014 01:00h
Diputat Víctor Tormo
El diputat d’EUPV a Les Corts Valencianes, Víctor Tormo, denuncia que la Conselleria d’Educació vol reduir l’ensenyament públic a les comarques de Castelló a un enorme camp de barracons, “l’última ocurrència de l’administració educativa ha sigut ampliar el col·legi Regina Violant d’Almassora, per a instal·lar més barracons”, afirma el diputat, “estem parlant d’un col·legi que porta més de nou anys en aquesta situació, temps de sobra per a què la Conselleria reaccione i done una solució definitiva”.

El parlamentari considera les xifres completament inacceptables, “quasi 4700 alumnes al conjunt de les comarques de Castelló, estudien a 350 barracons en una situació de precarietat absoluta. Des d’Esquerra Unida exigim a la Conselleria d’Educació done solucions al CEIP Regina Violant d’Almassora i a les desenes d’altres centres afectats per la plaga dels barracons”.

El diputat ha recordat que des del Consell es va prometre reduir els barracons en aquesta legislatura un 75%, “però a Castelló, pareix ser que en lloc de reduir aquestes “infradotacions educatives”, es potencien. El PP està faltant a la seua paraula, i són els mestres i els alumnes els que han de pagar les seues mentides”.

El representant d’esquerres ha recordat que en aquest curs escolar la despesa en barracons ha sigut de 2 milions d’euros a les comarques de Castelló, i des de 2008, aplega als 12 milions, “no estem davant d’una xifra menor, amb aquests diners es podria haver construït 3 col·legis”, i afegeix, “s’està degradant l’educació pública per a beneficiar a la privada-concertada, tot producte d’una manca de planificació esfereïdora”.

Tormo ha exigit una política educativa adequada a les comarques del nord, “no anem a tolerar que amb l’excusa d’eliminar els barracons, s’augmenten les ràtios en les aules, tancant unitats. El que necessitem és més inversió en construcció de centres educatius, però el PP, prefereix gastar-se els diners en ‘aules prefabricades’, una solució que hauria de ser excepcional i provisional, però que s’està convertint en normal per a molts xiquets i xiquetes, degut a la desídia del govern valencià”.

EUPV Castelló
 
photo
 
next