Diari La Veu del País Valencià
Castelló – Volem posicionar-nos al costat de la justícia
” Desobeint a la justícia…. I ara qui es el antisistema?”

Des de el cercle PODEM-CASTELLÓ DE LA PLANA volem posicionar-nos al costat de la justícia i fer-nos partícips de les dues sentències judicials emeses pels dos tribunals competens i pel Tribunal suprem com a última instància. A més volem denunciar la judicialització de la política municipal per part del PP, que ha estat pagada per tots els conciutadans i agreugen el deute de l’ajuntament,havent estat condemnat a més al pagament de les costes processals causades que el Tribunal Suprem fixa en la quantia de 4.000€. Ja en el seu dia el TSJCV va considerar que “el pas del TRAM (abans TVRCAS), no respectava les exigències dels articles 38 i 39 de la Llei 4/1998 d’11 de juny del Patrimoni Cultural Valencià.

Per la seua banda el TS ratifica la il·legalitat de la plataforma del TRAM pel Ribalta, desestimant el recurs interposat per la Generalitat.

Sorprenentment , la Consellera d’Infraestructures, Territori i Habitatge, Isabel Bonig, ha assegurat que reprendran i aprovaran el pla especial que es tramitava des de 2005, adaptat a la nova legislació, per a permetre que el TRAM puga travessar el parc Ribalta de Castelló, la qual cosa sens dubte suposa un “acte de desobediència a l’ordenament jurídic mes rellevant d’una societat democràtica, la justícia”, actuant al marge de la mateixa, fins i tot la seua actuació de persistir pot ser constitutiva d’un delicte de frau de llei, que també hauran de dilucidar els oportuns i competents jutjats i tribunals.

Per tant, Podem-Castelló de la plana, és posiciona pel compliment de les sentències, si més no, volem que la reversió al estat original o restauració del passeig no hagi de tindre cap cost per a la ciutadania. Hem de demanar i demanem responsabilitats a l’Alcade, Conseller d’Infraestructures, Consellera de cultura i Directora general de patrimoni que van autoritzar i permetre unes obres en contra de la voluntad del poble i dels dictàmens tècnics.

No van ser prou els cinc informes negatius emesos en el seu moment, tant pels òrgans consultius i assesors de la Generalitat en matèria de patrimoni com és el Consell Valencià de Cultura Aixa com la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carlos, el departament d’Historia de l’Art de la Universitat de València,el de la Universitat Politècnica de València i el de la Universitat Jaume I, a més del Col·legi d’Arquitectes de Castelló, que van publicar dictàmens en contra del projecte, afirmant que repercutirà negativament al parc històric, i que l’actuació seria irreversible. Tampoc podem oblidar l’esforç i la lluita de la plataforma “Salvem el Ribalta”, que mai és va rendir i que va fer de la seua bandera el “Si es pot” recollint a més en poc temps més de 20mil firmes i treient al carrer al poble de Castelló per el nostre Ribalta.

Des de PODEM CASTELLÓ/PODEMOS CASTELLÓN Volem obrir el debat a la ciutadania engegant una consulta per decidir quin tipus de mitjà de transport públic volem per a la nostra ciutat i comarca. No volem més despeses millonaries que acaben en mans dels tribunals, pagats per tota la ciutadiania i sense cap benefici per a la mateixa.

Comparteix

Icona de pantalla completa