Diari La Veu del País Valencià
Alacant – Noves caigudes de palmeres
El coordinador de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha explicat hui que “malauradament, ens trobem amb noves caigudes d’exemplars al nostre Palmerar, doncs hui han caigut dues palmeres a l’Hort del Contador, una sobre la fàbrica de l’empresa Paredes i altra a l’interior de l’hort”.

“La primera de les palmeres, la que ha caigut sobre la fàbrica, ha estat tallada i retirada i la que ha caigut cap a l’interior de l’hort, ubicat junt al Pont de la Generalitat, s’ha quedat en esta mateixa zona”, ha apuntat.

Alhora, Sansano ha explicat que “després de les nostres denúncies sobre la mala gestió dels horts, l’Ajuntament ha decidit actuar amb pressa en horts com el de Tomballops, entre la rambla i el carrer Santa Anna, un lloc que precisament indicàrem que portava molts anys sense regar-se”.

“El problema és que, després de retirar els arbres i palmeres seques d’este hort, que eren moltes, s’han disposat a regar, però en eixe moment s’han donat compte de que els marges del mateix hort estaven desfets per tot el que han arrancat en diverses ocasions i per l’abandó dels darrers anys, de manera que han tingut que posar una màquina a reparar-ho de qualsevol manera”, ha apuntat.
El coordinador de Sostenibilitat Ambiental ha apuntat, al mateix temps, que “la sèquia que porta l’aigua a este i altres horts de la marge dreta del Vinalopó que porten tres anys sense regar-se, s’ha trencat per falta d’ús i de manteniment, de manera que no han pogut fer-la servir i s’han vist obligats a regar amb cubes, amb els cost i el balafiament de recursos que això representa”.
Per tant, Vicent Sansano ha apuntat que “no és només que s’estiguen gestionant de manera equivocada els horts de palmeres, és que la incompetència de l’equip de govern provoca fins i tot un malbaratament de recursos per a les arques municipals, per tant, tornem a reivindicar una gestió del Palmerar responsable, coherent i sostenible”.
Compromís per Alacant
photo

Comparteix

Icona de pantalla completa