Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa Animalista s’incorpora al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
La Plataforma Iniciativa Animalista ha decidit incorporar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir perquè, tal i com apunten en un comunicat, “lluitem pels drets de tots els éssers vius, humans i no humans”.

Perquè, segons expliquen, “la lluita pel nostre poble suposarà un canvi social, polític, econòmic i ètic que ha d’esdevenir, necessàriament, en un nou model de relacions amb el medi i la resta d’individus amb els quals convivim” i perquè el “nostre poble ha de posar en marxa formes més justes i més saludables d’alimentació i de comerç, exercint el dret a la sobirania alimentària i amb respecte a la vida i dignitat de tots els animals”.

La plataforma considera que el camí del Dret a Decidir “ens donarà l’opció de promoure festes i tradicions que no siguen cruels amb els altres, i que no promoguen i toleren la violència, ajudant a educar en la tolerància i el respecte per la vida i la cultura”.

“No ens podem considerar una nació nova si no trenquem amb la concepció especista que heretem i que continua imposant-nos el model capitalista. El Dret a Decidir ens posa al camí de fer-nos persones lliures en un poble lliure, sense submissió a normes foranes ni als sistemes de producció i explotació insostenibles, que ens converteixen en els pitjors depredadors del planeta”, asseguren al mateix comunicat.

Iniciativa Animalista “és part integrant de la realitat unitària que defensa el dret del poble català a la independència per mitjans democràtics. Per això, donem suport a la cadena humana de l’11 de setembre i formem part de l’organització de la cadena que unirà el País Valencià i el Principat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa