Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València exigeix a Educació la construcció del nou Sant Joan de Ribera a Burjassot
RedactaVeu / València

Un escrit enviat per la Conselleria, amb data del 30 de juliol, que ha arribat al CEIP Sant Joan de Ribera de Burjassot on s’indica que s’obrirà un procediment especial d’admissió d’alumnat per als pares i mares d’alumnes del centre i així reubicar l’alumnat en altres centres de la població, ha alertat la federació de pares i mares d’alumnes (FAPA-València) que considera que “la Conselleria està decidint sobre el futur d’una comunitat educativa que vol treballar a la seua escola sense cap consens ni consulta prèvia”, afirmen des de FAPA-València.

Segons la federació, el procediment d’admissió d’alumnat que en paraules de la Conselleria ha de tenir “caràcter voluntari” no respecta la voluntat d’aquelles famílies que no volen abandonar el seu centre i obvia, sense donar cap resposta, la gran reivindicació de la comunitat educativa que és la construcció d’un edifici nou ja.

D’aquesta manera, FAPA-València ha demanat una reunió amb la Consellera d’Educació, Mª José Català, per a abordar el tema i de nou reclamar-li la construcció del nou col·legi. “Han sigut moltes entrevistes amb representants de la Conselleria i cap d’elles ha donat solució als problemes d’infraestructures que pateix el centre i que ha posat en perill la seguretat de l’alumnat”, subratllen des de FAPA-València.

La situació de l’edifici del Joan de Ribera és de totes i tots coneguda. Fa més de 25 anys, des que s’iniciaren les reivindicacions per un edifici nou, les diferents mares i pares que han dut als seus fills i filles al col·legi, han estat contínuament lluitant per la construcció davant la passivitat de les persones que haurien de dur-la a terme.

L’informe emés pel Banc Europeu d’Inversions, que destinà 300 milions d’euros al programa Crea Escola 2, recull la construcció del nou edifici del Sant Joan de Ribera, que a hores d’ara encara no se sap on s’han destinat els diners. Fa cinc anys, l’AMPA va tenir coneixement d’una partida pressupostària que finalment es va desviar. Ara, com era d’esperar, l’estat de l’edifici ha empitjorat de tal manera que és insegur.

L’AMPA del Ramon Martí de Vallada encara espera la reparació d’un mur que va caure el 2011

Per altra banda, FAPA també ha denunciat la situació en què es troba el col·legi Ramon Martí de Vallada. Durant les pluges produïdes en la tardor de l’any 2011 es va enfonsar una part del mur exterior del centre, aproximadament de 15 metres. Des d’aquell moment fins ara la Conselleria d’Educació ha donat llargues a la comunitat educativa d’aquest centre públic i, en aquest moment, no es coneix ni quan ni com es subsanarà el desperfecte.

A pesar que l’AMPA s’ha posat en contacte amb Conselleria una i altra vegada per a sol·licitar la reparació de l’enfonsament, l’obra no ha començat i el centre, que segons la resposta de la Conselleria necessita d’una reparació d’obra major, encara espera la dotació econòmica corresponent per a iniciar les obres.

Comparteix

Icona de pantalla completa