Pregunta a les Corts sobre l'incendi de la Vall d'Uixó

23 juliol 2014 01:00h
TORMO (EU) PREGUNTARÀ A LES CORTS PER L’INCENDI DE LA VALL D’UIXÓ

EL DIPUTAT D’EUPV A LES CORTS VALENCIANES PREGUNTARÀ A LA CONSELLERIA DE GOVERNACIÓ PELS ENDARRERIMENTS EN L’ENTRADA EN FUNCIONAMENT DE LES UNITATS DE LLUITA CONTRA EL FOC I PER LES TASQUES DE PREVENCIÓ, DOS PUNTALS DE LA LLUITA CONTRA INCENDIS QUE HA SIGUT DURAMENT CRITICATS PER LES ASSOCIACIONS NACIONALS DE BOMBERS I AGENTS FORESTALS.

El diputat d'EUPV, Víctor Tormo, ha anunciat que portarà les queixes de diferents col·lectius com l'Associació Nacional de Bombers Forestals i l'Associació Nacional d'Agents Forestals, per a què la Conselleria de Governació done explicacions per la gestió de l'incendi de la Vall d'Uixó.

"Tot pareix ser que la manca de mitjans es troben darrere dels problemes en l'actuació contra el foc, manca de mitjans que és responsabilitat del govern per les seues continues retallades".

"Tot pareix indicar que va haver-hi greus problemes de coordinació que van agreujar els efectes i l'extensió de l'incendi", critica el parlamentari, "els efectius van arribar tard quan en la lluita contra els incendis és primordial la rapidesa, no podem esperar que el foc s'estenga per actuar".

A juí de Tormo, aquestes situacions eren perfectament previsibles perquè han sigut ocasionades per les retallades del govern valencià, "si disminueixes la partida destinada a lluitar contra el foc a l'estiu i en la seua prevenció la resta de l'any, no pot sorprendre a ningú que després els incendis costen més en ser controlats i la superfície cremada siga major".

Tormo recorda que des de la seua formació política i d'altres, "s'ha denunciat reiteradament la greu mancança de mitjans que es pateix a Castelló i a la resta del país en la lluita contra els incendis i s'ha demanat una política realista, que done la importància que es mereix a la prevenció. Però el Consell afirma que s'està fent tot meravellosament i que som uns alarmistes".

 
photo
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next