Diari La Veu del País Valencià
La plataforma Anti Fracking reclama que el Consell acabe amb la cerca d’hidrocarburs
RedactaVeu / Castelló

La Plataforma Anti Fracking Comarques de Castelló ha instat a la Conselleria d’Indústria, a la de Medi Ambient i a la Generalitat Valenciana en general al fet que “seguisca l’exemple de responsabilitat de les Comarques del Nord i done carpetada a les sol·licituds de recerca d’hidrocarburs amb la tècnica del ‘fracking’”.

D’aquesta forma, l’ens va transmetre en un comunicat la seua satisfacció pel “posicionament unànime que ha pres la Diputació de Castelló, en contra dels projectes de ‘fracking’ que afecten a 41 municipis de Castelló”, una decisió que es va prendre en el ple que la institució provincial va celebrar aquest dimarts 30 de juliol, en la qual tots els partits polítics es van posar d’acord per a mostrar el seu rebuig a aquesta pràctica.

“Som conscients de les pressions que el lobby Shale Gas en general, i que Montero Energy en particular, estan fent en tots els àmbits, i per açò aplaudim encara més la ferma postura que la màxima institució de Castelló ha adquirit amb el territori que representa”, han indicat.

Així mateix, han recordat que “l’informe en el qual s’ha basat la Diputació, remarca els diferents perjudicis de la utilització d’aquesta tècnica en qualsevol entorn, i concreta encara més en el cas dels aqüífers”.

“Aquest informe específic de la hidrogeologia castellonenca, sumat a la gran quantitat d’informació oficial existent sobre aquest tema, són arguments més que sobrats per a denegar aquests permisos”, han afegit.

“Apel·lem a la responsabilitat del Consell, així com en tot moment hem fet amb la Diputació de Castelló”, han reiterat des de la plataforma.

Comparteix

Icona de pantalla completa