L’aigua de Sueca, lliure de plaguicides

L’únic problema que continua existint en l’aigua que abasteix al municipi, és la presència de nitrats
2 agost 2013 01:00h
RedactaVeu - Sueca

Les últimes analítiques realitzades, tant per l’empresa municipal Aigües de Sueca com pels tècnics de la Conselleria de Sanitat, el passat 26 de juny, han donat com a resultat que les aigües que abasteixen Sueca, tota la zona marítima, Riola i Polinyà, estan exemptes de plaguicides, per tant, compleixen les especificacions al respecte del RD140/2003.

“Des de la Regidoria de Serveis Municipals, volem fer públics aquests resultats de les anàlisis realitzades perquè la població de Sueca sàpiga que no hi ha plaguicides en l’aigua, com així ha ocorregut a altres municipis de la comarca”, ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals, Pilar Moncho.

L’únic problema que continua existint en l’aigua que abasteix al municipi, és la presència de nitrats, excepte a la zona marítima, en concentracions que oscil·len entre els 35 i els 57 mil·ligrams per litre, i ocasionalment sulfats. Aquest problema se solucionarà quan finalitzen les obres que subministraran l’aigua desnitrificada des de Tous. “Com molts ciutadans ja saben, Sueca compta amb una planta d’osmosi que produeix aigua sense nitrats ni sulfats, ubicada al Pavelló Poliesportiu de la Ronda País Valencià, oberta al públic i totalment gratuïta”, conclou Moncho.

next