Diari La Veu del País Valencià
Alzira – S’ha d’evitar la proliferació d’insectes
Pau: “Les fonts públiques de la ciutat, en les condicions actuals de calor, son llocs que poden afavorir la proliferació d’insectes i entre ells el mosquit tigre. Per això han d’estar netes i s’han de fer controls analítics per evitar possibles contaminacions”.

Portem anys reivindicant la neteja del Barranc de la Casella. Enguany, abans que començaren els mesos de calor, vam demanar a l’Ajuntament que exigira a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que es netejara el barranc de la Casella al seu pas pel pont de Xàtiva ja que s’havia convertit en un problema de salut pública donat que les aigües estancades i purulentes eren un caldo de cultiu per a la colonització i la proliferació dels insectes i rosegadors. L’actuació ja era urgent per a previndre l’assentament del mosquit tigre en la nostra ciutat, per fi la CHX va a realitzar el que havia d’haver fet fa anys, esperem que aquesta volta les intervencions solucionen definitivament el problema de l’estancament d’aigües en el pont de Xátiva.

Però si en el cas del barranc de la Casella l’Ajuntament per a no fer res donava l’excusa de què és obligació de la CHX, des de Compromís per Alzira no comprenem quina excusa poden donar per a que tampoc es netegen les fonts públiques que hi ha a Alzira, entre elles la lamina d’aigua estancada que hi ha en les muralles. En les condicions actuals de calor son llocs que també poden afavorir la proliferació d’insectes i entre ells com hem dit del mosquit tigre. Les fonts públiques amb les altes temperatures que estem patint ajuden a refrescar un poc l’ambient, però han d’estar netes i s’han de fer controls analítics per evitar possibles contaminacions.
El dia del rally humorístic de la Junta Local Fallera algunes de les persones que participaven van entrar en la font de la Plaça del Regne per a refrescar-se, sense adonar-se que aquesta no estava en les millors condicions. Voldríem saber si s’ha fet algun control de l’estat de l’aigua abans de posar en marxa els sortidors – tant en la Plaça del Regne com la de la rotonda de les Tres Púrpures al costat del recinte firal, i en les fonts sortidors a nivell del sòl que hi ha en la plaça de Cartonatges i enfront de l’església de Santa Caterina. A més hi ha altres fonts ornamentals entre elles les de la plaça de la Generalitat, la Plaça de Cartonatges, i la del monument al riu Xúquer que cal mantindre netes i controlades.

Per tant, des de Compromís per Alzira demanem al nostre Ajuntament que, igual que esta fent la CHX en el barranc de la Casella, prenga les mesures preventives adequades en els punts del poble on estiguen les aigües estancades, tant en les fonts públiques i privades, com en els edificis a mig construir de Vilella i de Tulell.

Compromís per Alzira

photo

Comparteix

Icona de pantalla completa