Diari La Veu del País Valencià
L’esquerra denuncia que un directiu del PP de Xàtiva s’identifica amb ‘simbologia nazi’

RedactaVeu / Xàtiva.

“Exigim al PP de Xàtiva que manifeste públicament el seu rebuig al radicalisme antidemocràtic i racista i que done explicacions”, és el que ha manifestat el portaveu del PSPV, Roger Cerdà, després de fer-se públiques imatges de Jorge Roca, secretari d’Esports del PP de la ciutat, en les quals apareix amb simbologia nazi i ultra.

Cerdà a més ha afegit que “mentre aquesta persona continue a la directiva del PP de Xàtiva, l’alcalde Alfonso Rus i el president popular Jorge Herrero estaran donant cabuda dins del seu partit una ideologia que és intolerable en una societat democràtica”.

El cap de l’oposició a Xàtiva ha advertit “que Roca participe en un acte de grups radicals vinculats al futbol com Yomus i Curva Nord, demostra les seues simpaties per aquests col·lectius que sempre han fet gala de simbologia nazi i racista”.

A més recorda Cerdà que en la jornada esportiva que van organitzar a Novetlè no va ser una excepció i “les imatges radicals eren abundants, fins el punt que un encarregat del poliesportiu va haver d’ordenar que es retirara una bandera amb una imatge nazi”, i que el dirigent del PP “ho va rematar fotografiant-se amb aquesta simbologia”.

Roger Cerdà acaba manifestant que “cada minut que passen Alfonso Rus i Jorge Herrero sense condemnar aquestes imatges i sense manifestar el seu rebuig a les filiacions radicals d’un dels responsables de la seua executiva, estaran donant ales i fomentant actituds d’extrema dreta que són un perill per a la convivència democràtica i pacífica de la ciutadania”.

EU exigeix al PP que expulse el seu dirigent de Xàtiva que exhibeix simbologia neonazi

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes ha exigit al secretari general del Partit Popular del País Valencià, Serafín Castellano, que desautoritze públicament i expulse del partit el secretari d’esports de l’executiva del PP de Xàtiva, Jorge Roca, que va exhibir simbologia neonazi en un torneig futbolístic entre ultres. El diputat d’EUPV també ha demanat a Alfonso Rus que prenga “mesures” per a evitar aquest tipus de situacions inacceptables. “Esperem que el famós Comité de Drets i Garanties del PP estiga analitzant ja aquesta situació i que no servisca sols per a sancionar entrevistes desafiants al poder de Fabra”, conclou Blanco.

Per a Blanco, és necessari que el Partit Popular deixe clar “si accepta en les seues files elements neonazis o si es tracta d’una lamentable excepció”. El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts ha recordat les “nombroses agressions racistes que s’han produït al País Valencià i la impunitat crònica de l’extrema dreta”.

Compromís: “És lamentable que el polítics del PP emparen grups ultra feixistes”

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat les fotos publicades en alguns mitjans de comunicació del polític de Xàtiva, Jorge Roca, en les quals apareix posant alegrement amb un grup d’ultres.

Per al diputat de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Fran Ferri, “El PP hauria d’expulsar-lo immediatament per aparéixer en públic embolicat entre simbologia feixista mentre ostenta un càrrec en l’executiva local de Xàtiva”.

A més, durant l’esdeveniment, els assistents van cremar bengales marineres en la Plaça del Mercat de Xàtiva i es van fotografiar amb els braços en alt fent la salutació feixista. En les fotografies apareix el secretari d’esports de l’executiva local de Xàtiva, Jorge Roca, cosa que “és completament inacceptable” en paraules del diputat de Compromís, Fran Ferri.

Des de la coalició ja s’ha anunciat que es presentaran les iniciatives necessàries perquè “els clubs no facen cap tipus de concessió a grups que fomenten la violència, el racisme o el feixisme” ha declarat el parlamentari valencià, Fran Ferri.

Comparteix

Icona de pantalla completa